22. juni 2021
Kenneth Kristensen Berth. Arkivfoto
Kenneth Kristensen Berth. Arkivfoto
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fangeflugt - albertslunderne skal være trygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fangeflugt - albertslunderne skal være trygge
Opdateret 29. oktober 2020 kl. 09:03
Albertslund Posten - 29. oktober 2020 kl. 06:21
Af Kenneth Kristensen Berth (DF), folketingskandidat

Det er måske ikke alle i Albertslund, der til daglig går og spekulerer over, at nogle af Danmarks mest farlige forbrydere er placeret i Herstedvester Statsfængsel i kommunen. Men jeg skal da lige love for, at Peter Madsens flugt forleden fik det helt ind på lystavlen af os alle sammen.

arrow Læs også: DEBAT: Stop skræmmekampagnen

Selvom Madsen blev pågrebet hurtigt er det alligevel skræmmende, at en bestialsk morder - en af Danmarks afstumpede forbrydere - kan slippe ud og kapre en bil, og at Kriminalforsorgen endda var vidende om, at Peter Madsen havde tanker om at flygte.

Indenfor Kriminalforsorgen har man i mange år haft den kongstanke, at det skal være muligt for forbrydere at undslippe, for hvis det ikke er en mulighed, så risikerer man, at forbryderne går til yderlighederne for alligevel at slippe ud.

Jeg har altid ment, at det var en underlig opfattelse - og Madsens flugt bekræfter problemet. VI skal hverken have Peter Madsen, Peter Lundin eller andre vanvittige mennesker gående frit omkring. Derfor skal vores fængsler være flugtsikre, og der skal på fast basis gennemføres ransagninger af cellerne, så myndighederne er sikre på, at forbryderne ikke planlægger flugt. Det er ikke nok at en taskforce nu er i gang med at finde huller i sikkerheden.

Vi skylder borgerne i Albertslund, når vi har så farlige fanger siddende i et tæt beboet område, at sikkerheden er helt i top! Det var den tydeligvis ikke, da Madsen stak af.


KONTAKT OS

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?