13. august 2020
Elmer Jensen og Diana Vang er to albertslundere, der er med i den nye gruppe, som vil gøre Albertslund mere tryg igen. Foto: brie
Elmer Jensen og Diana Vang er to albertslundere, der er med i den nye gruppe, som vil gøre Albertslund mere tryg igen. Foto: brie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere: Vi vil gøre det trygt at færdes i Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere: Vi vil gøre det trygt at færdes i Albertslund

Beboere fra Syd, Klub Svanen, Albertslund Boligsociale Center og kommunen er gået sammen for at skabe dialog med de unge og dermed gøre byen mere tryg

Opdateret 02. juli 2020 kl. 09:32
Albertslund Posten - 02. juli 2020 kl. 06:05
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Vi vil gerne fortælle, at der rent faktisk bliver gjort noget for at skabe et mere trygt Albertslund".

arrow Læs også: DEBAT: Hvem holder fest for ofrene?

Det siger Diana Vang og Elmer Jensen.

De er to af de borgere, der har taget initiativ til en ny gruppe.

"Under al balladen i Syd tidligere på året med unge blev der talt om og skrevet på Facebook om, at det er blevet mere utrygt at bo i Albertslund og folk tør ikke gå ud om aftenen. Derfor besluttede Dorthe Ermark og jeg, at der skal gøres noget. Vi var nogle beboere, der kontaktede borgmesteren, og han fortalte, at der faktisk er mulighed for at få del i en pulje til kriminalpræventive aktiviteter. Men så kom coronaen, og de tanker vi havde om idémøder og forskellige aktiviteter måtte vente", siger Diana Vang.

"Vi har fået nedsat en samarbejdsgruppe, som består af en del beboere - primært fra Syd - Klub Svanen, Albertslund Boligsociale Center og Den Kriminalpræventive Enhed. Ved at samarbejde, mødes og skabe nogle nye aktiviteter vil vi gøre det bedre at bo her", siger Elmer Jensen.

Omkring kanalgaden

Det er typisk omkring kanalen, at problemerne er størst. Der køres stærkt på knallert på kanalgaden, og det opleves ubehageligt. Her er der nu sat forhindringer op, formet som store blomsterkummer. Det tager farten af de hurtige.

Omkring kiosken i Kanalgaden opholder unge sig, at nogle beboere føler sig utrygge ved at passer dem.

"Vi skal have de unge med til at lave noget. Derfor vil vi gerne, når corona giver mulighed for det, lave en fest eller en sammenkomst, hvor de unge kan byde ind - skal der laves en fodboldkamp, eller en fed fest? Hvad vil de have? Når jeg taler med de unge, fortæller de mig, at de ofte bliver mødt med bemærkninger om, at de bare kan skride hjem. De er ikke ønskede. Det er hårdt at få at vide for en ung, og de siger, at de godt vil være med til at vise, at de også hare en anden side", fortæller Diana Vang.

Vi er ikke kommunen

"Vi tror godt, vi kan få noget i gang med de unge. Vi er ikke kommunen. Vi er ikke politiet. Vi er borgere som ønsker, at vi skal være her alle sammen", siger Elmer Jensen.

"Vi har alle forskellige oplever af, hvad der er problemer, og hvordan man bedst kan gøre noget. Nogle mener, at der aldrig gøres noget, og at man ikke tages seriøst, hvis man henvender sig om sin utryghed. Men i den her gruppe lytter alle, og der kan virkelig ske noget godt. Det er jeg sikker på. Og vi har penge til at sætte noget i gang", understreger Diana Vang.

"Derfor vil vi gerne have, at borgere som har lyst til at være med i arbejdet, henvender sig til os. De kan ringe til mig på tlf.: 22 27 49 51", siger Elmer Jensen.

"Og så vil vi i øvrigt opfordre alle til at gå ud og fylde byrummet. Gå ned i din gård. Gå ud i dit kvarter. Vær sammen med de andre beboere. Den slags er med til at skabe fællesskaber og større tryghed. Det nytter ikke at lukke sig inde og isolere sig", mener Diana Vang.

"Vi skal vise, hvad Albertslund virkelig handler om. Vi gider ikke, at Albertslund skal være kendt ude i landet for et dårligt ry. Vi er altså nogle borgere, der arbejder på det, og det bliver vi ved med", siger Diana Vang.

"Det er din by. Du skal også være med til at rydde op og tage ansvar for den", siger Elmer Jensen.


KONTAKT OS

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?