27. juli 2021
Den 18. marts nåede Heidi Langhoff sit mål om at løbe 10 kilometer i træk. Hendes nye mål er nu at gennemføre Københavns Halvmaraton til september. Foto: Finn Søgaard
gallery icon

Se billedserie

Den 18. marts nåede Heidi Langhoff sit mål om at løbe 10 kilometer i træk. Hendes nye mål er nu at gennemføre Københavns Halvmaraton til september. Foto: Finn Søgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik du læst: Heidi nåede sit mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik du læst: Heidi nåede sit mål
60dage - 07. april 2017 kl. 18:16
Af Jane Aunsbjerg Villadsen

- Yes, jeg gjorde det, tænkte Heidi Langhoff, da hun krydsede målstregen for de 10 kilometer. Det var lørdag den 18. marts, hvor hun og nogle andre fra løbeklubben Tune Trim var ude for at afprøve ruten til trailløbet, der foregår den 9. april i Hedeland.

arrow Læs også: Vil have fat i sofakrigerne

- Det gik rigtig fint, men det var super hårdt, fordi man løber over nærmest alle bakker ude i Hedeland, siger Heidi Langhoff, der bor i Tune og til hverdag arbejder som reklamekonsulent hos lokalavisen Sydkysten.

Hun satte sig målet om at løbe de 10 kilometer, da sundhedskampagnen 60dage.dk begyndte. Dengang fortalte hun, at hun havde mistet sin gode løbeform på grund af travlhed på arbejdet og sygdom i familien, og nu så hun 60dage.dk som en oplagt anledning til at gøre comeback med sin løbetræning.

Siden hun nåede målet om at løbe 10 kilometer, har hun allerede gentaget succesen flere gange - og så har hun sat sig et nyt mål for fremtiden:

- Jeg skal løbe Københavns Halvmaraton til september. Det bliver det næste, siger Heidi Langhoff, som også gennemførte løbet i 2015, hvor løbeformen var på sit højeste.

Dengang blev hun meget imponeret over den gode atmosfære og de mange tilskuere ved løbet, som var med til at holde gejsten oppe.

- Folk klapper, hepper på dig og er glade. Jeg var så imponeret over det, at jeg var helt høj. Min hjerne var så fokuseret på alt det, der skete omkring mig, så jeg ikke mærkede trætheden. Jeg kunne sagtens have løbet videre, fortæller hun om oplevelsen i 2015.

Vil give tilbage

Ved siden af træningen til halvmaraton har Heidi Langhoff også et andet løbeprojekt i gang. Hun skal nemlig være træner i Tune Trim, når de nye hold starter op til august. Allerede her i april skal hun på det første basiskursus, og senere skal hun på et mere.

Lysten til at være træner kom, fordi hun selv har modtaget gode råd, vejledning og støtte fra de andre i løbeklubben, fortæller hun.

- Jeg har fået god løbesucces med deres hjælp, og det vil jeg også gerne give tilbage. Måske kunne vi få nogle flere med i klubben, så de kan se, hvor godt det er at løbe sammen, siger hun og fortsætter:

- Mange tænker, at de bare kan løbe selv, og at de ikke har lyst til at løbe med andre. Det er også fint nok - men man skal prøve det. Jeg vil aldrig kunne løbe selv, men skal løbe sammen med nogen.

Mindre sukker

Ved siden af løbetræningen havde Heidi Langhoff sat sig for at skære ned på sukkerindtaget i dagligdagen. Også her har hun gjort fremskridt, selvom det aldrig blev til et fuldstændigt sukkerstop, fortæller hun. Under kampagnen skar hun ned på ting som slik, kage og sodavand i hverdagene, men der skulle alligevel være plads til at tage noget sødt engang imellem. Det handler om mådehold uden at være fanatisk, forklarer hun.

- Jeg ved, at jeg kan lade være, og det er vigtigt for mig at vide. Jeg synes, det er vigtigt, at man nyder livet og hygger sig i weekenderne, og så kan man tage sig lidt sammen i hverdagene. Det vil jeg fortsætte med, siger Heidi Langhoff, som allerede nu planlægger at melde sig til 60dage.dk igen til næste år.

Bag sundhedskampagnen 60dage.dk står lokalaviserne Sydkysten, Solrød Avis og Køge Onsdag samt Radio Køge i samarbejde med 7peaks og A-Fys.

arrow Tredobbelt OL-guldvinder giver sunde råd
03. januar 2018 kl. 11:41 Opdateret: kl. 11:41
arrow Få en sund start på året: Nu kan du tilmelde dig 60dage.dk
02. januar 2018 kl. 20:19 Opdateret: kl. 20:12
arrow Investér 60 dage i din sundhed
27. december 2017 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:28
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?