12. december 2018
Sydkystens sportsmedarbejder Jørgen Hansen er her afsted med sin elskede Golden Retriever-tæve Kira. Her er det i hundeområdet ved Greve Skov.
Sydkystens sportsmedarbejder Jørgen Hansen er her afsted med sin elskede Golden Retriever-tæve Kira. Her er det i hundeområdet ved Greve Skov.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60dage.dk er et plus oven i hundeturene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60dage.dk er et plus oven i hundeturene
60dage - 17. marts 2017 kl. 19:03
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bliv en sundere udgave af dig selv.

Det lød da smukt, da kampagnen blev indledt 23. januar for at strække sig frem til 23. marts.

En pæn del af kampagnen er altså nu overstået, og der kan kastes et tilbageblik over, hvordan det er gået.

Kampagnen gennemføres i et samarbejde mellem Sydkysten og Dagbladet Køge, så for mig er det naturligt at deltage for at være solidarisk, men også for at være med til noget stort og samlende lokalt. Det er der ikke for meget af. Udover '60dage.dk' er der vel kun 'Stafet for Livet'.

Rent personligt havde jeg fra starten nok via kampagnen håbet at få en sundere udgave af mig selv og også lidt slankere. Risikoen for flere sygdomme er større, jo mere man vejer, og samtidig gælder det om at skåne helbredet, så knæ med mere ikke har for meget at slæbe rundt med.

Da min kone også deltager, kunne det naturligvis være noget at have fælles og tale om.

Det gode ved kampagnen er, at det er nødvendigt også at tænke på kosten og alt det usunde, der bliver puttet i munden.

Jeg har fundet ud af, at frisk salat faktisk smager godt, mens jeg altid har spist meget frugt og været glad for fisk.

Det rent fysiske får jeg gjort noget ved. Efter at have været ramt af en blodprop for en del år siden er det nødvendigt med fitness et par gange om ugen for at få blødt musklerne i den ene side af kroppen op.

Sejt lyder det fra redaktionschefen om min topplads på Sydkystens hold i kampagnen, og hermed tænker hun nok på min position som redaktionens alderspræsident og den, der for alvor trækker aldersgennemsnittet op.

Den fysiske aktivitet har altid tiltalt mig, og i mine yngre dage kunne jeg løbe morgenture med de hunde, vi havde på det tidspunkt, inden turen gik mod København til det daværende arbejde.

Når jeg indtager 1. pladsen på avisens hold i 60dage.dk hænger det nok i høj grad sammen med daglige hundeture, omend det nu går mindre hurtigt og ikke kommer i nærheden af hård eller ekstrem motion, som giver point.

Desværre er der blevet skåret lidt ned for dem. Indtil for ganske nylig var det nødvendigt at gå flere gange, fordi vi havde to hunde, to Golden Retrievere-tæver Claudia og Kira.

Desværre måtte Claudia for kort tid siden aflives som følge af alderdom. Hun blev 15 år. Som følge af mit handikap, hvor jeg som følge af blodproppen ikke kan bruge venstre hånd, måtte jeg gå med hundene hver for sig. Når jeg gik med dem samtidig, blev der kaos ved diverse lygtepæle og træer.

Derfor var det først afsted med Kira, tidligt for at møde de mange hundeejere, der må lufte deres hund, inden de skal på arbejde, og så hjem for at gå med Claudia.

Hun stod til det sidste ivrigt og ventede, glad for at komme ud på den daglige tur.

Da det som regel er de samme, der går tur, kender hundeejerne hurtigt hinanden og får ordnet verdenssituationen med en kort snak.

Her har det været dejligt at møde mange, som har rost denne kampagne, ligesom det er sket i arbejdsøjemed, at klubledere har rost 60dage.dk.

Gennem meget lang tid havde "pigerne", som jeg kalder dem, følgeskab af Ming, der netop af Vestegnen er blevet kåret som Vestegnens sødeste kæledyr. Ifølge hans ejer vil Ming selv bestemme, hvor turen skal gå hen, og da han absolut ville gå i hælene på Claudia og Kira, fik han sædvanligvis samme tur som dem.

I den senere tid har han villet sove lidt længere, så det er ikke blevet til helt så mange fælles ture.

Ifølge samme Vestegnen er Greve den mest hundeglade kommune, så Kira får meget naturligt hilst på mange andre hunde på turene, som vi slet ikke kan undvære uanset vejret.

Jeg har en tro på, at det giver bonus i den sidste ende, og det skulle det helst også, da der for ni måneder siden kom endnu et barnebarn til verden, Jonas. Derudover har vi fire dejlige børnebørn, Mikkel på 9 år, Lucas og Sara på 7 år og Mathias på 5 år. Mikkel og Sara går til karate og Lucas og Mathias går til fodbold i kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk