24. februar 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Iris
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trick din tricktyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trick din tricktyv
Opdateret 13. april 2016 kl. 09:31
112 - 12. april 2016 kl. 10:38
Af Sara Asoka Paulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I øjeblikket er Midt- og Vestsjællands politikreds plaget af tricktyverier. Politiet anbefaler her et par ting til at gøre livet svære for tyvene.

Vekseltricket

Når folk vil betale med 1000 kroner og skaber forvirring under en vekselsituation, der gør dig utryg, er du som ekspedient i din gode ret til at bede kunden om at veksle pengene til mindre sedler i banken. Så er risikoen for at give for meget eller sågar alle pengene tilbage til tricktyven betydeligt minimeret.

Det er, ifølge Politiet, ofte udlændinge, der benytter sig af denne taktik.

Hvilken vej er Brugsen?

En del ældre borgere har været ude for, at tricktyve i par har stjålet smykker og pung. Det er ofte foregået således, at den ene tricktyv har spurgt om vej, mens den anden har taget for sig af smykker og kontanter uden den ældre borger opdager det. Vær så vidt muligt opmærksom på dette.

Guld på Rastepladsen

Hvis man bliver tilbudt at købe guldvarer på en resteplads af folk, der påstår at være løbet tør for benzin, så skal man pænt afslå det ellers fine tilbud. Ellers ender man nemt op med forgyldte varer uden reel værdi.
Hvis man alligevel er hoppet på limpinden, er det vigtigt at ringe 114 med det samme, da tyvene ofte kører rundt fra resteplads til resteplads og derfor er svære at finde, når først de er kørt fra gerningsstedet. Tricktyverierne finder oftest sted ved motorveje og kan variere i fremgangsmåde.

Det anbefales i øvrigt at ringe 114 ved alle former for tricktyveri.