23. oktober 2021
Mange spektakulære fangeflugter har fundet sted fra danske fængsler.
Mange spektakulære fangeflugter har fundet sted fra danske fængsler.
Foto: Søren Arildsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fangeflugt: En bulldozer, en burka og en teske er blevet brugt til at bryde ud med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fangeflugt: En bulldozer, en burka og en teske er blevet brugt til at bryde ud med
Opdateret 21. november 2019 kl. 19:28
112 - 20. november 2019 kl. 15:22
Af Søren Arildsen

Flugt fra danske fængsler er ikke dagligdags begivenheder men dog noget der sker med jævne mellemrum. Vi har har samlet et udpluk af spetakulære fangeflugter.

25. februar 2019:
En 20-årig mand stak af fra fængselsbetjente på vej til et retsmøde i Hillerød.

arrow Læs også: Fem mænd får lavere straf for befrielse af fange
Befrielsesaktion på sygehus

26. september 2018:
Det lykkes en 32-årig fange i Storstrøms Fængsel at flygte i forbindelse med en undersøgelse på Nykøbing Falster Sygehus. Den 32-årige var ledsaget af tre fængselsbetjente. De blev holdt op af to mænd, som truede dem med en pistol og en peberspray til at udlevere fangen. Befrielsesaktionen førte til en større politiindsats, hvor politiet afspærrede Farøbroerne og Mønbroen. En af medgerningsmændene blev anholdt på Farø, mens den 32-årige dagen efter blev arresteret ved Amager Strandpark, hvor han lå og gemte sig under et tæppe i en bil.

1. august 2018:
En 46-årig syrer, der er mistænkt i en omfattende terrorsag i Italien, byttede identitet med en 27-årig, da sidstnævnte var på besøg i fængslet.
Og så spankulerede den 47-årige ud i friheden, hvorefter han forsvandt.

2. juli 2012:
Muhammed Figuigui - også kaldet »Maler-Muhammed« - var leder af banden Ghetto Outlaws i Ishøj. Han flygtede fra Statsfængslet Østjylland ved Horsens ved at udgive sig for at være en anden fange, der skulle på uledsaget udgang. Personalet tjekkede ikke hans identitet i porten, og Figuigui kunne uden problemer gå ud af fængslet og køre væk i en taxa.

27vor_flugtbil

En 32-årig fange blev befriet under et besøg på 
sygehuset i Nykøbing Falster. Arkivfoto


Gemte sig i burka

1. oktober 2012:
En mandlige fange, der var indsat i Nyborg Fængsel, fik besøg af et par, hvor kvinden var iklædt en burka. Under besøget byttede fangen tøj med den kvindelige gæst og forlod stille og roligt fængslet gemt under burkaen. I forvirringen lykkedes det også kvinde at forsvinde fra fængslet.

Bulldozer vælter fængselsmur

27. august 1995
En bulldozer væltede muren ind til Vridsløselille Statsfængsel mens en række fanger var på gårdtur. Tolv kriminelle, der alle var idømt lange straffe, flygtede. Blandt de flygtende var Brian Bo Jensen, der mere end 20 gange er flygtet fra danske fængsler.
Det er bl.a. sket ved at save tremmer over, lave huller i vægge og gemme sig under en bunke jord.

28. november 1994:
Tre fanger i Kalundborg Arrest brød gennem fængselsmuren og kravlede ved hjælp af et stillads ned på den anden side og ud i friheden.

3. november 1993:
Tre fanger flygtede fra arresten i Hillerød. Den ene af fangerne var involveret i en sag om indsmugling af to tons hash til Danmark.

3. juni 1992:
To fanger truede i arresten i Ringsted fængselsbetjente med stoleben og skruetrækkere. Fangerne låste derefter deres vogtere inde i cellen, hvorefter de stak af.

Gravede 18 meter lang flugttunnel

22. december 1949
Natten til lillejuleaften 1949 flygtede Carl August Lorentzen fra Horsens Statsfængsel gennem en 18 meter lang tunnel, som han havde gravet ud ved hjælp af en stoppenål og en teske. I alt lykkedes Carl August Lorentzen at flygte otte gange fra forskellige fængsler.

Video: Flugtkonge graver 18 meter lang tunnel og flygter
arrow Befrielse af fange koster seks mænd over to års fængsel
24. oktober 2019 kl. 15:50 Opdateret: kl. 15:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?