30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dankorttyve lænsede ældre kvinder for store summer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dankorttyve lænsede ældre kvinder for store summer

Hen over pinsen 2014 blev en ældre kvindes dankort lænset for over 200.000 kroner.

Opdateret 03. november 2015 kl. 15:23
112 - 03. november 2015 kl. 14:42
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række ældre kvinder blev sidste sommer ofre for en rumænsk tyvebande, som aflurede kvindernes pinkoder, stjal deres kort og hævede tusindvis af kroner.

Et af tyverierne foregik i Danske Bank i Gravene i Haderslev lige op til pinse. Først efter helligdagene blev den ældre kvindes kort spærret. På det tidspunkt var der hævet mere end 200.000 kroner.

To mænd er allerede dømt i sagen, og i næste uge ventes en tredje mand at tilstå sin rolle i det kriminelle netværk. Det skal ske ved et retsmøde i Sønderborg 10. november. De to dømte i sagen fik begge i omegnen af to års fængsel.

- Der er tale om en gruppe rumænere, som har arbejdet sammen i forskellige konstellationer. Nogle gange har de været to, andre gange har de været tre, fortæller anklager Bolette Nørbjerg til Ritzau.

Ifølge anklageren har der ud over de to dømte og den sigtede mand været en række uidentificerede medgerningsmænd i netværket.

- Det er stort set altid gået ud over ældre damer og er foregået ved, at man har afluret deres pinkode og derefter stjålet deres dankort, som man så har hævet penge på, fortæller Bolette Nørbjerg.

Det er en 42-årig mand, som i næste uge skal for retten i Sønderborg. I første omgang formodede politiet, at han blot var en lille fisk. Da han blev anholdt i juli i år, lød sigtelsen nemlig i første omgang kun på fem tricktyverier.

Det viste sig dog, at manden var kendt under en anden identitet, som var efterlyst for en stribe forbrydelser.

Ifølge Bolette Nørbjerg er manden nu sigtet for hele 270 forhold, hvilket vil sige situationer, hvor han har hævet eller forsøgt at hæve penge på stjålne kort.

Ritzau har fået aktindsigt i en del af sigtelserne mod manden, og den viser, at mindst fem ældre kvinder er blevet bestjålet. Den resterende del af sigtelserne bliver først åbne for aktindsigt, umiddelbart inden retssagen begynder.