23. november 2017
Borgmester Mogens Haugaard (V) (tv.) fik ikke håndslag på en statsvej fra transportminister Hans Christian Schmidt (V). Men projektet har høj prioritet. Foto: Henrim Fisker
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Mogens Haugaard (V) (tv.) fik ikke håndslag på en statsvej fra transportminister Hans Christian Schmidt (V). Men projektet har høj prioritet. Foto: Henrim Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister er lun på Stevnsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister er lun på Stevnsvejen
Opdateret 12. juni 2016 kl. 08:35
Stevns - 09. juni 2016 kl. 12:52
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Statsvejen fra Stevns ud til motorvejsnettet rykkede lidt tættere på, da transportminister Hans Christian Schmidt (V) onsdag aften var gæstetaler på Venstres sommermøde i Solgårdsparken. I et bredt og underholdende politisk causeri fortalte ministeren, at han gerne vil fremme ønsket fra Stevns og Køge kommuner om en trafikløsning på Østsjælland, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

arrow Læs også: Teknikerne afgør linjeføringen

- Jeg har ikke lovet, at I har fået en ny vej her i aften. Men jeg har sagt, at jeg vil prøve at overbevise partiernes trafikordførere om, at den skal med på listen. Og jeg har opfordret mine embedsmænd til, at de tager herned og ser nærmere på problemet, sagde transportministeren til de knap 50 Venstre-medlemmer i Solgårdsparken.

I kaffepausen efter talen bekræftede ministeren over for DAGBLADET, at han har sat Stevnsvejen på dagsordenen:

- Det gjorde et voldsomt indtryk på mig, at to borgmestre i enighed fremlagde et projekt og dokumenterede ønsket med trafiktællinger, der taler deres eget sprog, sagde Hans Christian Schmidt med henvisning til det foretræde, som borgmestrene fra Køge og Stevns havde hos ministeren i februar.

Ministeren understregede, at han ikke her og nu kan opfylde ønsket om en statsvej til Stevns.

- Men i efteråret skal vi lave en liste over de vejprojekter, som skal nyde fremme. Her vil jeg anbefale, at Stevnsvejen bliver ét af de seks-syv nyanlæg, som vi skal arbejde videre med. Det gør jeg, fordi jeg er overbevist om, at en ny vej med så høje trafiktal vil have en virkelig høj forrentning - altså at den også bliver brugt, når den først er anlagt, sagde Hans Christian Schmidt.

Det var sød musik i ørerne på borgmester Mogens Haugaard (V), der stod lige ved siden af ministeren under interviewet:

- Køge er en udviklingsby, hvor trafikpresset stiger år for år. Allerede i dag er vi voldsomt belastet af de mange projekter, når vi skal passere byen. Derfor haster det med at finde en løsning på problemet, sagde han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk