22. september 2018
Hver dag weekenden over træner skiløberne to træningspas á to timer på langrendsskiene.
gallery icon

Se billedserie

Hver dag weekenden over træner skiløberne to træningspas á to timer på langrendsskiene.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På skiferie i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På skiferie i Gribskov
For første gang i over 100 år er skiforholdene bedre i Danmark end i Norge, og det har fået en gruppe danske skiløbere til at aflyse skiferien til Norge.
Opdateret 08. december 2010 kl. 08:24
Gribskov - 06. december 2010 kl. 08:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Kagerup: De skulle have været en tur til Skeikampen i Norge med Københavns Skiklub og Dansk Skiforbund for stå på langrendsski, men de ville meget hellere blive i Gribskov.

- I Norge er der minus 25 graders frost og fem centimeter sne. I Danmark har vi minus fem graders frost og 40 centimeter sne, så det ville vi hellere, siger skiløber Mads Rosenkilde.

Det er over 100 år siden, at skiforholdene har været så gode i Danmark, og det har fået en gruppe på 14 mand til blive hjemme i Danmark og flytte træningsprogrammet til Gribskov i stedet for Skeikampen i Norge.

- Det er sjældent, vi kan slå nordmændene i noget indenfor skisport, men nu kan vi slå dem i forholdene, siger skiløber Jesper Erlandsen.

Gruppen består af 14 skiløbere, der alle bor i Nordsjælland eller København, og hver dag tager de til Gribskov og løber på langrend. I Norge havde skiløberne tænkt sig at træne to træningspas om dagen på hver to timer, og den træning er nu flyttet til pisterne i Gribskov fra fredag til søndag.

- Vi træner normalt to til tre gange om ugen på rulleski om sommeren og ski om vinteren, hvor vi også tager rundt i verden og kører konkurrencer, siger Jesper Erlandsen.

Og adspurgt hvor gode de er, siger han, at de løber hurtigt på ski. For eksempel er de lidt hurtigere end andre til at løbe Vasaløbet i Sverige, som er på 90 kilometer.

- Vi løber Vasaløbet på fem til seks timer, hvor andre nok ville gøre det på 13 til 14 timer, siger Jesper Erlandsen.
Bedre skiforhold
Om aftenen kører skiløberne hjem og sover, men hver dag over weekenden kører de tilbage til Gribskov for at træne. Der er dog en skiløber, der bor i Mårum og én der har sommerhus i Tisvilde.

- Så kan vi tage derhen og spise frokost. Ellers har vi kørt heroppe et par dage om ugen, det sidste stykke tid, siger Jesper Erlandsen.

For øjeblikket trækker de næste hver dag nye spor med snescooteren i løjpeområdet i Gribskov.

- Vi har idéelle forhold, så jeg ikke har oplevet noget lignende, siger Jesper Erlandsen.

Også i Københavns Skiklub har man lagt mærke til de gode forhold i Gribskov.

- Skiforholdene er bedre i Gribskov end i Norge, siger Jakob Ghisler fra Københavns Skiklub.

Det har det norske langrendssite Langrendd.com også opdaget. På deres hjemmeside har de lagt en artikel ud om de gode skiforhold i Danmark.

- Der er snemangel og frysende koldt flere steder i Norge. I Danmark er der nu fantastiske forhold, skriver de blandt andet på hjemmesiden.

sali

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk