15. juli 2020
Smuk så det ud, da juletræet i Kirke Værløse fik lys på.
Smuk så det ud, da juletræet i Kirke Værløse fik lys på.
Foto: Kirke Værløse og Omegns Grundejerforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den smukke landsby kan selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den smukke landsby kan selv
Furesø - 29. november 2010 kl. 13:19
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Kirke Værløse: Søndag blev der tændt juletræer i byer overalt i det ganske land. Pengene kommer typisk fra kommunen eller handelsforeningen. Juletræstændingen varsler om den pragtfulde højtid, der skaber lys i mørket, når årstiden er allermest mørk.

Også det lille landsbysamfund i Kirke Værløse tændte juletræet. Det skete på Trekanten, der blev etableret af Knud Ibsen, der på denne måde startede en tradition.

Talen ved juletræstændingen stod Charlotte Søllner Hernø for. Som formand for Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening står hun bag en lang række af kulturelle arrangementer i Den Gamle Skole i Kirke Værløse. I sin tale understregede hun, at Kirke Værløse både kan selv og gør tingene selv. Således også finansieringen af juletræstændingen.

- Vi kan selv, og vi gør det selv. For resten uden at vi nogensinde har bedt kommunen om penge. For vi holder af vores by, vores fantastiske landsby, der vidner om, at generation efter generation har keret sig om og passet på både byens miljø og byens liv, sagde hun blandt andet.

Hun hæftede sig også ved, at Kirke Værløse - trods ydre pres - har formået at fastholde sin helt egen identitet som et dejligt sted at bo, en smuk og karakteristisk landsby med levende, engagerede borgere.
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?