28. oktober 2020
Johannes Abkjær sammen med sønnen Kristian, JK El & Køl.
gallery icon

Se billedserie

Johannes Abkjær sammen med sønnen Kristian, JK El & Køl.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rejsegilde på grønt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rejsegilde på grønt byggeri
Opdateret 07. maj 2020 kl. 14:58
Ugebladet Vestsjælland - 07. maj 2020 kl. 14:15

Grønt byggeri: Ikke nok med at JK El & Køls nye domicil skal være energimæssigt CO2 neutralt. Bygningen skal også bruges til at gøre folk bedre til at tænke grønt.

Af Charlotte Koefoed

Gørlev: Der er blevet gravet ud og støbt og rejst spær, så nu er det tid til det klassiske rejsegilde. Bygherre er JK El & Køl fra Kirke Helsinge, der til august flytter ind i nye rammer på Gørlev Landevej med jem & fix som nærmeste nabo.

Torsdag over middag var der således rejsegilde for håndværkerne, der har gået og knoklet med at få bygningen rejst, og til at varetage den funktion har Kristian Abkjær, JK El & Køl, hyret et firma, så man kan afvikle rejsegildet forsvarligt i forhold til corona.

Billede

Johannes Abkjær sammen med sønnen
Kristian Abkjær, JK El & Køl


Derfor kunne håndværkere og andre involverede nyde de klassiske røde pølser og kolde drikke næsten som man plejer. Forskellen var handsker, afspritning og afstand, og det gik fint.

Showroom og undervisning
Det 600 kvadratmeter store byggeri skal rumme virksomhedens kontor, lager og skal samtidig være showroom for ny, grøn teknologi.

- Vi laver el-installationer og el-arbejde, køleanlæg, installere og sælger varmepumper, solceller, solvarme, genvinding af regnvand og meget andet, og med fokus på grøn energi og at sætte så lavt et energiaftryk som muligt. Derfor er den nye bygning CO2 neutral, og vi vil fokusere meget på vedvarende energi. Både i de løsninger, vi tilbyder kunderne, men også på den måde, vi selv arbejder på i firmaet, forklarer Kristian Abkjær.

I showroomet vil man kunne se de forskellige energiløsninger, JK El & Køl tilbyder, og der vil være mulighed for, at skoleelever kan kommer og lære noget om grøn energi. Medarbejderne skal også arbejde med affaldssortering og håndtering, og man arbejder efter FN klimamål.

- Vi skal efterleve klimamålene i praksis, siger 35-årige Kristian Abkjær.

Billede

Byggeriet forventes indflytningsklar
til august.


Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk