23. februar 2020
Prinsesse Benedikte spurgte og lyttede interesseret, når ejer af Orchidegartnere, Hans Christiansen fortalte. Her kigger de på en orkidé, som er opkaldt efter dronning Ingrid.
gallery icon

Se billedserie

Prinsesse Benedikte spurgte og lyttede interesseret, når ejer af Orchidegartnere, Hans Christiansen fortalte. Her kigger de på en orkidé, som er opkaldt efter dronning Ingrid.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Royal indvielse af royalt drivhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Royal indvielse af royalt drivhus
Prinsesse Benedikte var torsdag i Fredensborg for at indvie sin mors gamle drivhus i nye omgivelser hos Orchidegartneriet. Samtidig blev en ny orkidé navngivet.
Opdateret 08. november 2010 kl. 07:59
Fredensborg - 05. november 2010 kl. 09:22
Af Mikala Tordrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Fredensborg: I Orchidegartneriet i Fredensborg fejrede man torsdag, at dronning Ingrids Orkidéhus er blevet genopført efter at have ligget skilt ad i otte år. Gartneren Hans Christiansen, ejer af Orchidegartneriet, tog mod prinsesse Benedikte, som skulle indvie sin mors drivhus.

Efter dronning Ingrids død overtog Hans Christiansen drivhuset, og nu er det igen samlet og danner rammen om mange smukke orkideer. I går blev det indviet for anden gang, 25 år efter, første indvielse på Fredensborg Slot. Prinsesse Benedikte var til stede både i sin rolle som protektor for Dansk Orchide Klub, men også som datter af den oprindelige ejer. Hun var meget smilende og spurgte til de mange forskellige orkideer, som Orchidegartneriet kan vise frem.
Indvielsen
Ud over prinsesse Benedikte og Hans Christiansen var også borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy Hansen tilstede. Da de cirka tyve gæster alle var kommet ind i det lille drivhus, holdt Hans Christiansen en tale, hvor han fortalte om glæden ved at kunne genåbne drivhuset og historien om, hvorfor det har taget så lang tid, at få det genopført.

Også borgmesteren holdt en tale, hvor han blandt andet takkede for, at prinsesse Benediktes tilstedeværelse skabte den opmærksomhed omkring indvielsen, som den fortjente.

- De sidste dage har jeg læst lidt op på, hvad orkideer er, og jeg må sige, at jeg er blevet meget fascineret af disse fantastiske blomster, sagde Thomas Lykke Pedersen og tilføjede:

- Og så er det jo, at vi er så heldige, at have en af de ypperste i verden til at fremavle nye arter.
Blomsterdåb
Efter indvielsen af drivhuset, rykkede selskabet ind i et andet lokale, hvor der stod et bord med et stort, hvidt stykke plastik, som nærmest dannede et telt. Herunder stod en ny orkidé, som Hans Christiansen har lavet. Den skulle i dagens anledning navngives, og prinsesse Benedikte fik lov at afsløre den nye blomst.

Efter et træk i en snor løftede det lille plastiktelt sig, og en smuk, blålilla orkidé kom til syne. Prinsessen studerede den nye orkidé med den anderledes farve. Orkideen blev døbt Prinsesse Benedikte, og farven i midten af blomsten matchede tilfældigvis prinsessens jakke.

- Jeg er meget beæret. Den er meget fantastisk, sagde prinsesse Benedikte.

Og selvfølgelig pakkede Hans Christiansen straks en blomst ned, som prinsessen kunne tage med hjem.

- Jeg vil dog bede Dem om at plante den om til foråret, sagde Hans Christiansen, hvortil prinsessen med et glimt i øjet straks svarede:

- Det vil jeg sørge for at lade Dem gøre.