23. februar 2020
Sådan så modtagelsen ud.
gallery icon

Se billedserie

Sådan så modtagelsen ud.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Så kom de kongelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Så kom de kongelige
Opdateret 25. oktober 2010 kl. 12:28
De kongelige - 20. oktober 2010 kl. 12:00
Af Andreas Norrie og Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Helsingør: Helsingoranerne var stimlet sammen i stort tal på Wiibroe Plads og på Havnepladsen, for at modtage Dronning Margrethe og Prinsesse Benedikte onsdag formiddag. I følge Frederiksborg Amts Avis stod de to søstre stod klar på Kongekajen til at modtage den svenske kongefamilie, som stærkt forsinket gik i land fra kystvagtskibet Amfitrite. Skibet havde problemer med at lægge til kaj, og derfor blev hele det kongelige program forskubbet.
arrow Læs også: Lidt men godt til den kongelige frokost

Men kort før klokken 11 kunne Dronning Margrethe og Kong Carl Gustav sammen med borgmester Johannes Hecht-Nielsen gå op mod byen ledsaget af et stort sikkerhedsopbud. Mere end 1000 stod langs Stengade for at tage imod processionen, der også talte Dronning Silvia og prinsesse Benedikte, kronprinsessen Victoria og hendes mand, Prins Daniel samt hendes lillebor prins Carl Philip. De kongelige og de øvrige prominente deltagere spadserede fra havnen via Sophia Brahesgade til Stengade og frem til nummer 46, hvor en modtagelseskomite fra Skydeselskabet utålmodigt stod og ventede på at tage imod.

Det kongelige familietræf markerer 200 års dagen for Berdanotteslægten, og festlighederne blev indledt i Helsingør og i Det kongelige Privilegerede Skydeselskab, hvor Jean-Baptiste Bernadotte for 200 år siden konverterede fra katolicismen til den luteranske troslære for at kunne overtage tronen i Sverige.

Læs mere om den kongelige familiefest i Frederiksborg Amts Avis.
arrow Svenske kongelige ankommet til Helsingør
20. oktober 2010 kl. 10:11 Opdateret: kl. 11:55
arrow Flykaos: Svensk kongefamilie forsinket
20. oktober 2010 kl. 09:25 Opdateret: kl. 10:54