24. juni 2021
Penge, Penge, Penge - Nicoline Siff Møller midt i rampelyset, flankeret af Kristine Yde Eriksen og Christian Lund - og danseensemblet.
Penge, Penge, Penge - Nicoline Siff Møller midt i rampelyset, flankeret af Kristine Yde Eriksen og Christian Lund - og danseensemblet.
Foto: Brinkhoff & Mögenburg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortryllende Mamma Mia!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortryllende Mamma Mia!
Opdateret 21. oktober 2010 kl. 10:14
Sjælland - 17. oktober 2010 kl. 16:32
Af Palle Høj
Mamma Mia! er en drøm af en musical. Musikken er næsten uden sidestykke hit på hit, de danske sangtekster og den danske dialog fungerer elegant og skuespillerne på scenen i Tivolis Koncertsal glimter som en hel stjernehimmel over det græske øhav, hvor fortællingen folder sig ud. Scenografien er genialt enkel og lyssætningen særdeles effektfuld med alt lige fra romantisk måneskin til diskofest. Hele forestillingen afvikles med samme lethed og smidighed, som danserne udfører den veloplagte koreografi.

Det hele klapper bare - og publikum klapper med - i den nye danske opsætning af musicalen Mamma Mia!, der bygger på 22 af de mest populære sange fra Benny Andersson og Björn Ulvaeus, musik- og sangskriverne bag 1970’ernes største popgruppe i hele verden, svenske Abba. Man bliver bare i bedre humør af den glade kærlighedshistorie og de iørefaldende rytmer i Mamma Mia!

Kort fortalt er historien således, at Donna (Nicoline Siff Møller) bor på en lille græsk ø sammen med datteren Sofie (Kristine Yde Eriksen), som snart skal giftes. Sofie drømmer om at lære sin far at kende, og morens 21 år gamle dagbog afslører, at det kan være hele tre forskellige mænd (Morten Lützhøft, Lars Oluf Larsen og Peter Oliver Hansen). Sofie tager en rask beslutning og inviterer alle tre mænd til sit bryllup, men underskriver sig som sin mor! Selv om ingen af mændene har set Donna siden de hver især havde en affære for mere end 20 år siden, dukker de alle op, og så tager handlingen ellers fart, godt hjulpet på vej af Donnas gamle veninder (Pernille Schrøder og Nastja Arcel).

Alle medvirkende - uden undtagelse - leverede den flotteste vare på premiereaftenen, og især strålede Kristine Yde Eriksen og hendes klare lyse stemme af den kaliber, man også forbinder med de originale sange.

Anne Linnet har oversat alle teksterne, og det var med en vis bæven, at vi gik i Tivolis Koncertsal, for ingen kan jo synge med inden i sig selv på de nye danske sangtekster. Men resultatet er overraskende godt, bl.a. fordi popmelodierne er bomstærke, at man jo bare kan nynne for sig selv, mens foden klarer rytmen.

Anne Linnets tekster høres ikke alle lige godt undervejs, men det går alligevel, fordi de fleste sange i forvejen er kendte og har deres klare budskaber. De danske versioner er primært dejligt originale og lette, og indimellem en lille smule besværede, fordi versefødderne skal selvfølgelig passe.

Afrundingen af Mamma Mia! er et glimmerkapitel for sig, som de 85.000 kommende publikummer godt kan glæde sig til.

Mamma Mia skal have fem stjerner!

Musicalen Mamma Mia! Tivolis Koncertsal. Premiere fredag den 15. oktober. Indtil 31. oktober 2010. Billetpriser: 375-650 kroner.
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?