15. juni 2021
Det var Ålholm Vægtløftnings stifter Finn "Bager" Jensen, der havde inviteret kronprins Frederik til Ålholm Cup, og han stod derfor klar til at tage imod, da kronprinsen ankom.
gallery icon

Se billedserie

Det var Ålholm Vægtløftnings stifter Finn "Bager" Jensen, der havde inviteret kronprins Frederik til Ålholm Cup, og han stod derfor klar til at tage imod, da kronprinsen ankom.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprinsen og vægtløfterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen og vægtløfterne
Opdateret 15. september 2010 kl. 08:14
Hillerød - 12. september 2010 kl. 00:11
Af Anne-Mette Hansen
Hillerød: Den 25. udgave af Ålholm Cup, et vægtløftningsstævne for børn og unge, fik et royalt skær over sig, da kronprins Frederik lørdag middag åbnede stævnet.

Trods spekulationer i medierne om, at han burde være at finde i USA for at overvære tennisspilleren Caroline Wozniackis semifinale i US Open, så havde kronprinsen prioriteret tilstedeværelsen ved vægtløftningsstævnet, som den lokale ildsjæl Finn "Bager" Jensen står bag.
arrow Læs også: Kronprins åbner ungdomsstævne

- Jeg er nærmest blevet kritiseret for ikke at tage til tennis i USA, men i stedet til stævne her i Hillerød. Men det her er noget, jeg har ønsket at gøre, fordi der er stor sjæl omkring det fra alle deltagerne og fra de frivillige. Det mener jeg bestemt er værd at komme og gøre mig bekendt med, for jeg ved ikke så meget om vægtløftning, sagde kronprinsen inden stævnets start som forklaring på, hvorfor han havde valgt at tage til Hillerød i stedet for til New York.

Kronprins Frederik endte da også med at give sig god tid til vægtløfterne og blev i hallen i halvanden time, selv om der kun var sat en enkelt time af i hans program. Dermed fik han set hele den første gruppe vægtløftere dyste. Det var den yngste gruppe i vægtklassen op til 35 kilo. Den blev vundet af svenskeren David Lantz, mens den lokale vægtløfter Martin Andersen foran kronprinsen kæmpede sig til en flot sølvmedalje.

Læs mere om stævnet og kronprins Frederiks besøg i Frederiksborg Amts Avis mandag.
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?