24. marts 2019
Flere og flere får mulighed for at arbejde hjemmefra.
Flere og flere får mulighed for at arbejde hjemmefra.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver tredje kan arbejde hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver tredje kan arbejde hjemmefra
Opdateret 07. september 2010 kl. 09:37
Sjælland - 04. september 2010 kl. 10:00
Af Camilla Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Flere og flere får mulighed for at arbejde hjemmefra. Antallet af hjemmearbejdspladser eksploderede med mere end 50.000 i 2006, og tallet stiger fortsat.
 
Mange lønmodtagere fravælger i dag at pendle på trods af Danmarks forholdsvis korte afstande og vælger i stedet at arbejde derhjemme.

I en ny undersøgelse lavet af Epinion for HK/Privat svarer 37 procent af HKs medlemmer "ja" på spørgsmålet om, hvorvidt de har mulighed for at arbejde hjemme. I Region Sjælland og Hovedstaden er tallene henholdsvis 33 og 44 procent.
arrow Læs også: Bedste hjemmearbejdsplads skal findes
Danmark i spidsen
- Antallet af lønmodtagere, der har mulighed for at arbejde hjemme, stiger for hvert år. Det er faktisk ikke så meget antallet af folk, der så arbejder hjemme, der er afgørende, men muligheden for det. Det giver god fleksibilitet for de ansatte. For eksempel kan det være rart for nogen at arbejde hjemmefra, hvis der er snestorm og alt står stille, siger arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen fra HK/Privat til sn.dk.
Han påpeger, at Danmark ligger i top i Europa, når det kommer til at tilbyde muligheden for hjemmearbejdspladser.
Kollegerne har stor betydning
Men selvom over en tredjedel har mulighed for at arbejde i hjemmet, er det langt fra alle, der gør det.
Undersøgelsen viser, at næsten 6 ud af 10 sjældent arbejder hjemme, mens hver fjerde i Region Sjælland og 18 procent i Region Hovedstaden arbejder hjemme et par gange om måneden.

- Flere betænker sig ved, at man ikke er sammen med kollegerne, når man arbejder hjemme. Det er også nemmere at være på arbejdspladsen, hvis man skal have fat i en kollega eller have adgang til noget specielt. Det er de færreste af vores medlemmer, der har selvstændige opgaver, hvor man ikke er afhængig af andre, siger Svend-Erik Hermansen.
HK/Privat har ikke modtaget nogen klager fra medlemmer over, at der enten ikke kunne gives tilladelse til at få en hjemmearbejdsplads, eller at medarbejderen følte sig presset til at arbejde hjemme.
Gode råd til din hjemmearbejdsplads
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.