6. august 2020
medarbejderpleje-massage
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejderpleje i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderpleje i 2018

Har du ansatte, som du gerne vil beholde i mange år på grund af deres store viden og gode kompetencer? Så er det en rigtig god ide at sørge for, at de har det godt både fysisk og psykisk, når de er på arbejde. Det kan du gøre gennem medarbejderpleje. Ud over, at du får velfungerende og tilfredse ansatte uden arbejdsskader, kan det også ses direkte på bundlinjen, når medarbejderne trives. Resultatet af medarbejderplejen er nemlig at antallet af sygedage falder, effektiviteten stiger, virksomheden får et positivt omdømme, der kan trække flere dygtige medarbejdere til. Her får du et par eksempler på, hvordan du kan gribe medarbejderplejen an.

Ergoterapi og massage

Hvis dine ansatte hovedsagelig sidder foran en computer hele dagen og ikke rør sig meget i løbet af dagen, skal du især tænke på, at de kan blive ramt af skader i ryggen, få tennisalbuer og skader efter håndtering af musen. Som det første skal du som arbejdsgiver naturligvis sørge for at dine medarbejdere er placeret ergonomisk korrekt ved deres skriveborde og, at de har mulighed for at stå op, når de arbejder. Få eventuelt en ergoterapeut ud, som kan fortælle dine medarbejdere, hvordan de skal sidde og stå for, at skaderne ikke opstår og hvilke tegn de skal være opmærksomme på som faresignaler. Det giver dem den nødvendige viden til at kunne forebygge nogle af skaderne ved stillesiddende computerarbejde.

Har du medarbejdere, der har ensformigt fysisk arbejde eller arbejde med tunge løft, er det også en rigtig god ide at få en ergoterapeut ud og fortælle, hvordan de skal gribe arbejdet an for ikke at få arbejdsskader.

Det som virkelig vil betyde noget for dine medarbejdere – uanset om de sidder ved en computerskærm, eller om de står ved et samlebånd – og som vil få dem til at føle sig værdsatte er, hvis de kan få en gang massage jævnligt i årets løb. En gang om ugen vil være det mest optimale, men mindre kan også gøre det. Massagen kan gives både af en fysioterapeut, som samtidigt kan vejlede i korrekt brug af kroppen igennem arbejdsdagen eller af en massør. Massage påvirker både krop og sind, for når kroppen har det godt er det lettere at være tilfreds i det hele taget. Læs mere her

Høretekniske hjælpemidler

Medarbejdere, der ikke hører så godt, bruger store mængder energi på en arbejdsdag for at opfatte alt, hvad der bliver sagt på møder, i telefonen, i kantinen, af kollegerne de deler kontor med mm. Det betyder, at den energi de bruger på at følge med går fra den energi, de kunne bruge på arbejdet. Eller alternativt er de helt færdige, når de kommer hjem til familien, hvilket ikke er en holdbar løsning i længden. Som arbejdsgiver kan du bestille en høretest til dine medarbejdere. Det er helt gratis at få testet medarbejderne. Du kan også give et tilskud til et høreapparat til de medarbejdere, som finder ud af, at de har brug for et høreapparat.

Hvis du finder ud af at en eller flere medarbejdere har brug for høretekniske hjælpemidler, er det muligt at kombinere et høreapparat med andre høretekniske hjælpemidler, som kan lette arbejdsdagen for de medarbejdere, der har nedsat hørelse. For eksempel kan et såkaldt FM-system indføres. Det er et system, der er trådløst og som sender et mikrofonsignal direkte ind i medarbejderens høreapparat. Den selvstændige modtagerenhed placeres på høreapparatet. Med et sådanne system kan du som medarbejder være sikker på, at alle medarbejdere hører meddelelser og beskeder.

Psykolog eller psykoterapeut

Når en medarbejder går gennem en svær periode, det kan være på grund af en skilsmisse, et dødsfald eller sygdom i familien mm. kan det være en uvurderlig hjælp for den enkelte medarbejder personligt at få tilskud til psykologhjælp eller timer hos en psykoterapeut. For dig som arbejdsgiver betyder det ud over den ret medmenneskelige omsorg, at du får din dygtige medarbejder tilbage hurtigere.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?