24. marts 2019
Her havde Lilly Hansen sin forretning, Sans Souci, i over 50 år. Huset er nu solgt.
Her havde Lilly Hansen sin forretning, Sans Souci, i over 50 år. Huset er nu solgt.
Foto: Kristine Amalie Linnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lillys købmandsforretning er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lillys købmandsforretning er solgt
Opdateret 20. august 2010 kl. 20:20
Vordingborg - 20. august 2010 kl. 06:00
Af Kristine Amalie Linnet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
NYORD: Noorboerne holdt vejret, mens Lilly Hansens gamle købmandsforretning stod til salg på Nyord. Efter over 50 år som købmand på Nyord blev forretningen og ikke mindst Lilly Hansens bestemte og nygerrige facon et tilløbsstykke for rejsende i området. For Lilly Hansens søn, Per Hansen, har det ikke været en nem beslutning at skille sig af med det historiske hus.

- Det har været min familie og mit hjem altid, og jeg har aldrig kendt det anderledes. På den måde er mine følelser meget blandede, men jeg har selv være med til at træffe beslutningen om, at huset skulle sælges, så nu er jeg lettet og befriet, siger Per Hansen, der bor på Nyord.

Han skønner, at huset kræver en større omgang, der kan løbe op omkring et par millioner.

- Det har været en stor del af overvejelserne for min bror og jeg, at køberen havde interesse i at bevare huset og restaurere det så nænsomt, som muligt. Vi synes det ville være synd at rive det ned, siger han.
Amerikansk diner
Lilly Hansen flyttede på plejehjem i 2006, og hun gik bort i 2008. Huset har stået til salg i omkring et år, men 1. august overtog Eyvind Lindegaard Andersen nøglerne.

- Jeg har overtaget huset, og min plan er at gøre det i stand over en årrække men bibeholde det væsentligste af ejendommen, siger 53-årige Eyvind Lindegaard Andersen, der er ingeniør i COWI og til daglig bor i Dyssegård nord for København.

Han var på Nyord første gang i september sidste år i forbindelse med en personalekonference på Møn. Her så han Lilly Hansens gamle hus, og da han vendte tilbage i april i år stod huset stadig til salg.

- Der er fabelagtigt flot på Nyord, og øen minder mig om min barndom på landet. Jeg har fået en virkelig positiv modtagelse, siger han.

Resten af året skal bruges på at finde ud af, hvad der skal laves i huset, og ind til videre skal det bruges på weekendbasis. Men Eyvind Lindegaard Andersen har større planer for fremtiden.

- Jeg har købt huset til mit otium. Tanken er at have et amerikansk inspireret morgenmadssted. Men det er endnu kun en drøm, og det bliver ikke de næste fem til otte år, siger han.

Eyvind Lindegaard Andersen og hans sambo har tilsammen tre børn i alderen 21, 13 og 11 år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk