15. juli 2020
- Det er sjældent at møde et så engageret, beskedent og roligt menneske med så meget overskud. Der havde i mine øjne ikke været nogen skole uden dig Janne, sagde skoleleder Jan Glerup til bestyrelsesformand Janne Hansen.
gallery icon

Se billedserie

- Det er sjældent at møde et så engageret, beskedent og roligt menneske med så meget overskud. Der havde i mine øjne ikke været nogen skole uden dig Janne, sagde skoleleder Jan Glerup til bestyrelsesformand Janne Hansen.
Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen friskole uden dig Janne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen friskole uden dig Janne
Opdateret 18. august 2010 kl. 08:44
Faxe - 16. august 2010 kl. 12:19
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Skolefest: Amerikanerbilerne og det muntre køkken i skolegården markerede sammen med Dannebrog, at der var indvielsesfest på Spjellerup Friskole.

Indenfor solgte eleverne kage, drikkevarer og T-shirts påtrykt "Spjellerup Friskole og Fribørnehave" imens Faxe Gospel lovpriste Gud og spredte glæden ud i skolens gymnastiksal, hvor børn og vokse rejste sig og sang med hænderne strakt op imod himlen.

Der i alt rejst næsten én million kroner af forældrekredsen og ved donatorer fra lokalsamfundet. Og borgmester Knud Erik Hansen (S) undlod heller ikke i sin tale at beundre de mange engagerede og kompetence mennesker i Spjellerup og omegn, som i en tid med mange skolelukninger andre steder har lagt et kæmpe arbejde i, at der nu er en friskole med 81 børn i Spjellerup.

- Der er ikke begejstring alle steder for, at I har brugt loven om frie skoler, og at det er lykkedes for jer at videreføre skolen i Spjellerup, sagde Knud Erik Hansen med henvisning til, at der nu mangler mange elever på Karise Skole i forhold til den plan byrådet har vedtaget, som udover Spjellerup også lukker Svalebækskolen og Grøndalskolen og Lysholm Skole i Haslev.

- I har skabt en socialt, sammenhængende og helhedsorienteret tilbud. Det kan I være stolte af. Vi glæder os til samarbejdet med jer. Held og lykke med Spjellerup Friskole, sagde borgmesteren.

- I har et fællesskat og et sammenhold, som mange lokalsamfund kan misunde jer. Mange andre steder ude på landet er enhver sig selv nok, men ikke her i Spjellerup. De sidste 160.000 kroner er skaffet med lokale lån og donationer. Hver gang I blev sat et skridt tilbage, så har I taget to skridt frem. Men der er én, som har løftet så meget mere. Der havde i mine øjne ikke øjne ikke været nogen skole uden dig Janne, sagde Jan Glerup og bad skolebestyrelsesformand Janne Hansen om at træde frem for at modtage en buket blomster.
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk