20. februar 2019
Onsdag aften offentliggjorde Ishøj Kommune navnet på det vinderhold, der har fået opgaven med at udforme en 2,2 kilometer lang sti mellem Ishøj Station og kunstmuseet Arken. Vinderen blev Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, kunstner Jeppe Hein og kunst- og kulturbureauet Creator Projects. På billedet her bliver projektet præsenteret på Arken. Foto: Anders Dall
gallery icon

Se billedserie

Onsdag aften offentliggjorde Ishøj Kommune navnet på det vinderhold, der har fået opgaven med at udforme en 2,2 kilometer lang sti mellem Ishøj Station og kunstmuseet Arken. Vinderen blev Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, kunstner Jeppe Hein og kunst- og kulturbureauet Creator Projects. På billedet her bliver projektet præsenteret på Arken. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinder af kunststi-projekt i Ishøj afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinder af kunststi-projekt i Ishøj afsløret
Sydkysten - 12. september 2018 kl. 21:55
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og kunstner Jeppe Hein, som med beplantning og kunst skal designe den 2,2 kilometer lange sti mellem Ishøj Station og Kunstmuseet, der har fået navnet ARKEN WALK. Det står klart efter, at Ishøj Kommune her til aften afslørede vinderen af konkurrencen om at udvikle stien. Det skete, da Ishøj kommune præsenterede holdet bag vinderprojektet og inviterede borgerne med på en gåtur på den pågældende strækning.

arrow Læs også: Borgere fik indblik i kommende kunststi

Stien kommer til at gå fra stationspladsen ved Ishøj Station og fortsætter ned ad Jægerbuen og Solvej, inden den går ad Skovstien ned til Arken. Ifølge Kristine Jensen, der er indehaver af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, sigter projektet mod at give stiforløbet mere beplantning i form af blandt andet træer på den bymæssige del af strækningen. Det skal bidrage til at skabe en sammenhæng med naturen, som man i dag møder på den sidste del af strækningen ved Skovstien og det sidste stykke ned til Arken.

- Allerede i dag er det forskellige naturtyper, man kommer igennem, og inde ved byen er den næsten afskrællet. Nu er der mulighed for at pege på, at vi har noget natur i Ishøj, og vi kan faktisk tage det med længere ind og gøre det til en større oplevelse, sagde Kristine Jensen.

Det landskabsarkitektoniske udtryk på strækningen bliver kombineret med cirka 20 snoede lysmaster, som kunstner Jeppe Hein har udviklet. De kommer til at få en kontrastfyldt orange farve og skal ifølge kunstneren fungere som faste punkter på ruten og kunne bruges til leg.

I alt var fire hold med i finalefeltet om at få opgaven, hvor dommerpanelet med blandt andre repræsentanter fra Ishøj Kommune, Arken og Realdania skulle finder en vinder. Om baggrunden for valget af vinderprojektet, som også inkluderer kunst- og kulturbureaet Creator Projects, udtaler Ishøj Kommunes direktør for teknik, miljø og byudvikling, Marie Louise Madsen:

- Det var i virkeligheden koblingen mellem det grønne landskabelige og så kunsten, som vi faldt for. Og så selvfølgeligt særligt de her lamper, som Jeppe Hein laver, som har den her legende karakter også, sagde Marie Louise Madsen.

Ifølge direktøren er forventningen, at ARKEN WALK kan blive indviet i slutningen af 2019.

Projektet er økonomisk blevet muligt at realisere med støtte fra Realdania på 16 millioner kroner, mens Ishøj Kommune bidrager med 8 millioner kroner. Kommunens forventning er, at projektet går i gang med at blive foldet ud i løbet af efteråret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk