20. februar 2019
- De nye fjernaflæste målere er et godt eksempel på, hvor vi med små smarte teknologiske forbedringer kan opnå en stor effekt, siger formand for Planudvalget, Ib Sørensen. Foto: Allan Nørregaard
- De nye fjernaflæste målere er et godt eksempel på, hvor vi med små smarte teknologiske forbedringer kan opnå en stor effekt, siger formand for Planudvalget, Ib Sørensen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjernaflæste målere skal spare energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernaflæste målere skal spare energi
Egedal - 12. september 2018 kl. 15:55
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan være svært at få overblik over, hvor meget strøm, vand og varme, der bliver brugt i Børnehuset Mælkebøtten og Egedal Kommunes 92 andre ejendomme, når målerne sider gemt inde i små teknikrum.

Men nu har Egedal Kommune indgået en aftale med firmaet EnergiData om at etablere fjernaflæste målere i 93 ejendomme, som ifølge en pressemeddelelse fra kommunen gør det muligt løbende at overvåge og nedbringe energiforbruget.

»De fjernaflæste målere vil i løbet af 2019 sende forbrugsdata til den digitale platform MinEnergi2, hvor Center for Ejendomme og Intern Service systematisk kan følge forbruget.«, oplyser den

- Ved at synliggøre energiforbruget i hver ejendom, kan vi time for time se energiforbruget og sikre os, at vi ikke bruger for meget energi i kommunens bygninger. På den måde vil vi hurtigt kunne opdage usædvanligt højt forbrug - både i og udenfor arbejdstiden. Det giver et overblik over, hvor vi skal prioritere vores indsatser for at skabe mere energieffektive bygninger, fortæller Nina Jul Haugbølle, der er energikoordinator i Center for Ejendomme og Intern Service i pressemeddelelsen.

Egedal Kommune forventer, at etableringen af fjernaflæste målere vil kunne give samlede besparelser på mindst en halv million kroner om året - udover de energibesparelser, der bliver opnået ved at energirenovere ejendommene.

- De nye fjernaflæste målere er et godt eksempel på, hvor vi med små smarte teknologiske forbedringer kan opnå en stor effekt - både i forhold til at reducere vores energiforbrug, men også til at skabe effektiviseringer i kommunen, der ikke forringer vores service og velfærdsydelser, siger formand for Planudvalget, Ib Sørensen (S).

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk