26. august 2019
Det ny hospital i Nordsjælland bør have et produktionskøkken, mener Dansk Folkeparti, der nu vil tage sagen op under finanslovsforhandlingerne. Foto Allan Nørregaard
Det ny hospital i Nordsjælland bør have et produktionskøkken, mener Dansk Folkeparti, der nu vil tage sagen op under finanslovsforhandlingerne. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF vil have rigtigt køkken på nyt hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF vil have rigtigt køkken på nyt hospital
Nordsjælland - 12. september 2018 kl. 15:19
Af Cecilie Lundskov Fuhlendorff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal være de rigtige faciliteter fra start af. Sådan lyder Kristian Thulesen Dahls (DF) begrundelse for, at han i efterårets finanslovsforhandlinger vil stille forslag om, at Region Hovedstaden må bygge et produktionskøkken på Nyt Hospital Nordsjælland.

Det ny hospital uden for Hillerød, der åbner i 2022, er af økonomiske grunde planlagt til kun at have et anretningskøkken, der skal modtage mad fra Herlev hospital.

Dansk Folkeparti stiller nu forslag om at give Region Hovedstaden lov til at bruge penge på at opføre et egentlig produktionskøkken, hvor maden laves fra grunden af.

- Man bygger et stort sygehus, som skal være til gavn for mange patienter, så at man ikke tænker et produktionskøkken ind fra starten, det er forkert. Derfor ønsker vi i Dansk Folkeparti en principbeslutning i efteråret, når vi skal forhandle finanslov. Der skal være mad på sygehuset, så man kan levere det bedste til patienterne på dagen, siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti.

Skiftende regeringer har flere gange tidligere afslået regionens ønske om at bruge egne anlægspenge til produktionskøkken på hospitalet.