18. februar 2019
ETK afvikler en omfattende øvelse i håndtering af oversvømmelse i Køge fra natten til torsdag for at være forberedt på eventuelle fremtidige vandstigninger som den, der ramte Køge Bugt sidste år.
ETK afvikler en omfattende øvelse i håndtering af oversvømmelse i Køge fra natten til torsdag for at være forberedt på eventuelle fremtidige vandstigninger som den, der ramte Køge Bugt sidste år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bare rolig - det er kun en øvelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bare rolig - det er kun en øvelse
LørdagsAvisen - 12. september 2018 kl. 15:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natten til torsdag 13. september er der ingen grund til at blive bekymrede, når ETK afholder katastrofeøvelse i at håndtere forhøjede vandstande og oversvømmelse ved en række lokationer i Køgeområdet. Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Øvelsen begynder klokken 2 natten til torsdag, og det forventes at tage højst 24 timer, før øvelsen er overstået.

I forbindelse med øvelsen vil ETK-medarbejdere arbejde på højtryk for at simulere en realistisk øvelse i forhøjede vandstande og oversvømmelse. Det kommer til at indebære brugen af Watertubes, påfyldning af sandsække og pumpemaskiner til vandmasserne. Øvelsen finder blandt andet sted om natten for at gøre scenariet så realistisk som muligt, og det kan forventes at støje, når pumpemaskinerne og mandskabet går i gang.

"Køge Kommune er særligt udsat i forhold til kraftige vandmasser fra havn og strand samt regnskyl. Det erfarede mange borgere allerede i vinteren 2017/18, da en oversvømmelse ramte mange i Køge Kommune. Derfor skal vi være godt forberedte, næste gang det sker. Det kræver, at vi holder vi øvelser, der kan ruste os bedre til fremtiden," siger Petter Møller, chef for ETK.

Øvelsen kommer til at finde sted på fem forskellige lokationer i Køge og der, hvor der er beboelse tæt på øvelsen, er beboerne adviseret på forhånd. De fem lokationer i Køge er:

- Køge Roklub på Søndre Havn
- Køge Inderhavn

- Torvebyen på Blegdammen.
- Køge Stadion - Zoffmannsvej

- Værftsvej ved nedkørslen til Køge Nord Strand

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk