21. august 2019
En veloplagt finansminister holdt oplæg om FN?s verdensmål på Holbergskolen i Dianalund. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

En veloplagt finansminister holdt oplæg om FN?s verdensmål på Holbergskolen i Dianalund. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Mange kom til borgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Mange kom til borgermøde
Sorø - 12. september 2018 kl. 15:09
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var samlet et godt stykke over 100 mennesker i Holbergskolens multisal tirsdag aften til et borgermøde om kommunens visioner for fremtiden.

Visionerne rækker frem til år 2022 og er bygget op om fire temaer, der tager udgangspunkt i ni af FN's verdensmål. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

En veloplagt finansminister, Kristian Jensen (V), åbnede borgermødet med et oplæg. Det omfattede blandt andet rosende ord til Sorø Kommune.

- Det er den første kommune jeg har set, som tør invitere borgerne ind til at debattere verdensmålene, sagde Kristian Jensen.

Og debatten var til stede allerede efter aftenens første oplæg. Tre unge KFUM-spejdere fra Ejby ved Køge var taget til borgermøde i Dianalund for at stille deres spørgsmål til finansministeren.

- Hvornår skal Danmark være dieselfrit?, lød spørgsmålet.

- På et eller andet tidspunkt skal vi sige stop for benzin og diesel. Det sidder vi og snakker om i øjeblikket, svarede Kristian Jensen.

15-årige Laura Basballe og tvillingesøstrene Sofia Grünspahn og Selma Grünspahn på 16 år fik lyst til at spørge ministeren efter at have set en video med Connie Hedegaard om samme emne.

- Norge er allerede langt fremme. Hvor er Danmark i det her? Vi burde også kunne sætte et årstal på, hvornår vi skal være fri for benzin og diesel. Det kan selvfølgelig godt være svært at svare på. Men ministeren fortalte, at de er i gang, og det er fint nok at få at vide, forklarer Selma Grünspahn.

- Men det var ikke et 100 procent svar, siger Sofia Grünspahn.

- Det virker som om, at Danmark er bagud. Jeg synes godt, vi kan oppe os i forhold til biler. Vi er et velstillet land - vi kan godt udrette ting. Derfor synes vi, det kunne være interessant at få ministerens svar på, om man kan gøre noget allerede nu, siger Laura Basballe.

- For det er jo vigtigt, at vi gør noget ved det, siger Sofia Grünspahn.

Sorø Kommune er selv kommet med et forslag til visionerne for fremtiden. Forslaget kan læses på hjemmesiden www.vision2022.soroe.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk