18. februar 2019
Roskilde Kommune har to boligsociale viceværter, der kan løse konflikter mellem beboerne i de almene boliger. Nu udvides ordningen, så de også kan tilkaldes om aftenen og i weekenden. Foto: Thomas Olsen
Roskilde Kommune har to boligsociale viceværter, der kan løse konflikter mellem beboerne i de almene boliger. Nu udvides ordningen, så de også kan tilkaldes om aftenen og i weekenden. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Social vicevært skal også hjælpe om aftenen og i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Social vicevært skal også hjælpe om aftenen og i weekenden
Roskilde - 12. september 2018 kl. 17:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart bliver det muligt for borgere, der bor i almene boliger i Roskilde Kommune at få hjælp og støtte fra sociale viceværter om aftenen og i weekenden - helt frem til klokken 23. Det er en udvidelse af den nuværende ordning, hvor den sociale vicevært, som typisk løser forskellige former for konflikter hos beboerne, blot er tilgængelig i dagtimerne på hverdage.

Mange opgaver løses af boligselskabets egne medarbejdere, og hvis der opstår alvorlige situationer, bliver det en opgave for politiet. Den sociale vicevært har en funktion midt i mellem og kan bidrage til, at en situation ikke eskalerer.

- Det er vigtigt, der hurtigt bliver taget hånd om støjproblemer eller nabostridigheder, som skyldes borgere, der er kilde til utryghed. Med udvidelsen af den boligsociale viceværtsfunktion, sikrer vi, at nogen kan skride ind om aftenen eller i weekenden, siger beskæftigelses- og socialudvalgets formand Bent Jørgensen (V) i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af det tidsrum, hvor den sociale vicevært er tilgængelig, skal finansieres af en pulje, som har til formål særligt at gavne de mest udsatte boligområder i kommunen.

Ordningen med den boligsociale vicevært er indgået som en aftale mellem Roskilde Kommune og Boligselskabet Sjælland og indebærer, at kommunen stiller to boligsociale viceværter til rådighed ud over almindelig arbejdstid, dvs. tidsrummet fra klokken 15 til 23 på hverdage og fra klokken otte til 23 i weekenderne. Udvidelsen trådte i kraft den 1. september og udløber den 30. oktober 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk