25. marts 2019
Helle Helle udsendte tidligere i år den anmelderroste roman »de« om en mor og en datter og Lolland i 1980?erne, om sygdom og sorg. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Helle Helle udsendte tidligere i år den anmelderroste roman »de« om en mor og en datter og Lolland i 1980?erne, om sygdom og sorg. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Litterære topnavne er klar til nORD-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Litterære topnavne er klar til nORD-festival
Helsingør - 12. september 2018 kl. 14:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kultur- og Turismeudvalget fastholder derimod et udbud af Kulturværftets Spisehus.

Efter en række optaktsarrangementer åbner Helsingør Kommunes Biblioteker fredag eftermiddag klokken 16.00 op for selve festivalen nORD på Kulturværftet.

Og frem til sen aften fredag og hele lørdagen kan man som gæst høre samtaler, oplæsninger, debatter og musikalske indslag med både de kendte og mere smalle litterære navne fra hele norden.

Meningen med festivalen er at synliggøre den nordiske mangfoldighed og det nordiske slægtskab gennem et fokus på litteraturen. Og igen i år er det lykkedes at få fat i nogle af de helt store og akutelle navne.

Fra Danmark kan man blandt andet opleve Helle Helle, Dorthe Nors, Kim Leine, Ida Jessen, Leonora Christine Skov, Thes Ørntoft og Søren Ulrik Thomsen. Men navnene fra de øvrige nordiske nabolande er ligeså betydelige og interessante. Fra Island kan man høre Einar Már Gudmundsson i en diskussion om Islands frihedstrang i anledning af 100 året for den islandske suverænitet. Han går på scenen lørdag sammen med de to andre islandske forfattere V. Reykjavidætur og Andri Snær Magnason.

Første gang i Danmark
Fra Sverige kommer blandt andet Agnes Lidbeck, som debutterede sidste år i Sverige med romanen LAST, der fik en stormende modtagelse.

Hun kan opleves i en hyldest til den svenske instruktør Ingmar Bergmann, som ville være fyldt 100 år i år. I hyldesten, som sker lørdag medvirker hun sammen med Agneta Pleijel (S), Thomas W. Gabrielsson (S) og Jan Holmberg (S). Også norske Nina Lykke og danske Dorthe Nors.

Musikalsk hyldest
Fredag aften klokken bliver musik og lyrik sat sammen på en anderledes måde, når komponist Hannah Schneider får opført stykket Alfabet, som er et musikalsk værk lavet over den afdøde digter inger Christensens digtsamling af samme navn- Medvirkende er blandt andre digteren Søren Ulrik Thomsen og rapperen Babak Vakili.

Man kan læse hele programmet på hjemmesiden helsbib.dk. Biletter sælges på hjemmesiden og i Kulturværftets reception.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede