18. november 2018
Parlamentsmedlemmet Jacob Rees-Mogg står i spidsen for en gruppe af EU-skeptiske konservative parlamentsmedlemmer i Storbritannien, som ifølge BBC har drøftet, hvordan de kan vælte premierminister Theresa May i et eventuelt formandsopgør.
Parlamentsmedlemmet Jacob Rees-Mogg står i spidsen for en gruppe af EU-skeptiske konservative parlamentsmedlemmer i Storbritannien, som ifølge BBC har drøftet, hvordan de kan vælte premierminister Theresa May i et eventuelt formandsopgør.
Foto: Simon Dawson/arkiv/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medie: Oprør ulmer under premierminister Theresa May

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medie: Oprør ulmer under premierminister Theresa May

Kritikere af Theresa Mays plan for at forlade EU har holdt møde, hvor et formandsvalg blev drøftet.

Verden - 12. september 2018 kl. 08:51
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe af parlamentsmedlemmer fra Det Konservative Parti i Storbritannien har ifølge BBC holdt et møde, hvor det er blevet diskuteret, hvordan de kan vinde et eventuelt formandsopgør med premierminister Theresa May.

Ifølge BBC, der har talt med en unavngiven kilde på mødet, var der "omkring 50" parlamentsmedlemmer til stede. Det Konservative Parti har 316 medlemmer af parlamentets underhus.

Gruppen er kendt som European Research Group og ledes af Jacob Rees-Mogg. Medlemmerne er kendt som kritikere af Theresa Mays plan for, hvordan Storbritanniens exit fra EU skal håndteres.

Theresa May har fremlagt en plan, der er blevet kendt som Chequers-planen.

Men planen får kritik af gruppen for at være for blødsøden over for EU og ikke levere den vej ud af EU, som gruppen mener, at resultatet af en folkeafstemning i 2016 kræver.

Ifølge BBC vil gruppens medlemmer ikke erklære deres mistillid til premierministeren, men den vil fremlægge et alternativt forslag til den del af aftalen, som omhandler grænsen mellem Nordirland og Irland.

Alternativet skal præsenteres af blandt andet den tidligere minister for brexit, David Davis.

Grænseovergangen på den irske ø er et af stridspunkterne internt i Storbritannien i forbindelse med en aftale om at forlade EU.

Theresa Mays støtte i parlamentets underhus hviler på det smallest mulige flertal, der er baseret på Det Konservative Parti og det nordirske unionsparti, DUP. Tilsammen har de 325 ud af 650 medlemmer.

Det vides ikke, hvor mange af de medlemmer European Research Group udgør. I februar sendte gruppen et åbent brev til Theresa May, hvori den fremlagde nogle af de principper, den følte, premierministeren skulle holde sig til.

Brevet havde 62 underskrivere. Blandt de mest markante var tidligere partiformand Iain Duncan Smith og tidligere minister Priti Patel.