19. oktober 2019
Fremover skal Dannebrog også være repræsenteret i byrådssalen. Foto: Thomas Olsen
Fremover skal Dannebrog også være repræsenteret i byrådssalen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter debat: Dannebrog skal op i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter debat: Dannebrog skal op i byrådssalen
Ringsted - 11. september 2018 kl. 17:33
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ringsted Byråd valgte i aftes - med 11 stemmer for, seks imod og to blanke - at nikke ja til, at Dannebrog fremover skal op at hænge et sted i byrådssalen.

arrow Læs også: Politikere har fået fire flagløsninger til byrådssalen

Det var Konservatives unge byrådsmedlem, Andreas Karlsen, der havde ønsket en debat om sagen, som i nogen grad delte byrådsmedlemmerne.

- Den konservative byrådsgruppe har rejst sagen, fordi vi mener, at vi skal have vores smukke flag op på rådhuset. Flere kommuner har allerede sat Dannebrog op i deres byrådssale. Flaget er også kommet op i Folketinget. Derfor mener vi i den konservative byrådsgruppe, at det er helt naturligt, at vi følger trop her i Ringsted, sagde han til byrådsmødet mandag aften.

Langt fra alle var begejstrede for forslaget, men ét parti gav uventet opbakning til at få de rød-hvide farver ind i byrådssalen: Enhedslisten.

- Vi synes ikke, at det er verdens vigtigste forslag. Vi synes, det er vigtigere, at vi beskæftiger os med noget, der har betydning for mange mennesker. Vi stemmer alligevel for forslaget. Det gør vi af to årsager. For det første er Dannebrog som bekendt altovervejende rødt. Det kan vi jo godt lide. Den anden årsag er, at Dannebrog er et symbol, der tilhører os alle. Og der har været en kedelig tendens til, at nogen har prøvet at tilegne sig og tage patent på Dannebrog og det at være dansk. Vi synes, det har været usmageligt, for Dannebrog tilhører os alle, lød det fra Henrik Kjær (EL).

Både S og V havde stillet deres medlemmer fri til at stemme efter deres personlige overbevisning.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk