21. februar 2019
Den nu 47-årige kvinde og hendes 18-årige søn fik ders dom i Østre Landsret i Nykøbing Falster. Foto: Claus Vilhelmsen
Den nu 47-årige kvinde og hendes 18-årige søn fik ders dom i Østre Landsret i Nykøbing Falster. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor og søn dømt for vold mod 17-årig ved busstoppested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor og søn dømt for vold mod 17-årig ved busstoppested
Vordingborg - 12. september 2018 kl. 06:00
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 27-årig har ved Østre Landsret fået stadfæstet sin dom for at nikke en 17-årig ung mand fra Mern en skalle, tage kvælertag på ham og stikke ham flere knytnæveslag. Den 17-åriges venner forsøgte at gribe ind, men uden den store effekt, skriver Sjællandske.

Episoden fandt sted ved et busstoppested i Mern i juli 2017.

Den 46-årige mor til voldsmanden, var også på anklagebænken for at tage kvælertag på den 17-årige, men det fandt hverken by-eller landsret bevist.

Til gengæld mente landsretten, at hun havde været en del af trusselsbilledet, og hun blev dømt for at have været medvirkende til volden.

- Det foregik i fælles forståelse. Moren må have gjort sig klart, at det ville ende med vold. Efter sønnens skalle, løber hun efter forurettede og råber af ham. Det gør hende ikke skyldig i kvælertag, men hun er en del af volden, fordi hun ikke gør noget for at stoppe den. Hun er en del af trusselsbilledet, forklarer anklager ved Statsadvokaten for København Lars Habib Lindkær Jensen, som kalder dommen god.

Moren, der bor i Stege, slap med en betinget dom på 40 dage og 60 timers samfundstjeneste. De 20 dage er for voldsepisoden, mens de andre 20 er for et tyveri, mens hun var vikar som hjemmehjælper.

- Hun havde låst sig ind til en gammel mand, som lå og sov, og stjålet 1200 kr. Sådan et tyveri giver typisk 20 dage, så det er efter bogen. Kvinden er ustraffet, oplyser Lars Jensen til Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk