18. februar 2019
Sparekrav på plejecenter kan få vidtrækkende konsekvenser, mener FOA. Også leder Erik Juhl mener, at politisk vedtaget handleplan er helt ude i hampen.
gallery icon

Se billedserie

Sparekrav på plejecenter kan få vidtrækkende konsekvenser, mener FOA. Også leder Erik Juhl mener, at politisk vedtaget handleplan er helt ude i hampen.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagforening revser spareplan: - De mest sårbare betaler prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforening revser spareplan: - De mest sårbare betaler prisen
Slagelse - 12. september 2018 kl. 06:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Får Antvorskov Hjemmepleje sparekniven i 2019, som en godkendt handleplan lægger op til, vil det få vidtrækkende konsekvenser for arbejdsmiljøet, lyder kritikken nu fra fagforeningen FOA.

arrow Læs også: Sparekrav gør ondt på plejecenter: - Vi kan ikke presse citronen mere

Og ifølge Ann Søgaard, som er sektorformand i social- og sundhed i FOA, vil konsekvenserne ikke være til at overse.

- Resultatet af den handleplan kan blive et øget sygefravær, hvis der lægges yderligere pres på medarbejderne, og Erik Juhl har jo netop formået at bringe sygefravær og vikartimer ned. Den kurve vil stige, hvis den her handleplan gennemføres, og det er de mest sårbare borgere, der betaler prisen.

Kritikken kommer på baggrund af, at Sjællandske tidligere har beskrevet, hvordan en godkendt handleplan - stemt igennem af Socialdemokratiet i forebyggelses- og seniorudvalget - ifølge lederen på Antvorskov Hjemmepleje, Erik Juhl, vil forringe arbejdsmiljøet betydeligt.

I handleplanen er der lagt op til besparelser, hvilket skyldes, at et merforbrug på 1,2 millioner kroner har hobet sig op i Antvorskov hjemmeplejedel.

Erik Juhl har tidligere udtalt til Sjællandske, at det skyldes for lave takster - altså det beløb, man modtager fra kommunen for ydelser.

Ifølge ham skal taksterne nemlig kvalitetssikres, før sparekniven svinges, og det er Ann Søgaard enig i.

- Når Antvorskov allerede har et lavt sygefravær og meget få vikarudgifter, er 1,2 millioner kroner et meget stort beløb, som er rigtig svært at hente. Jeg ved fra andre hjemmeplejeområder, at taksterne er for lave, og de har meget svært ved at få det til at hænge sammen, så kommunen burde kigge på takster, før de lægger Antvorskov Hjemmepleje under pres, siger Ann Søgaard.

Ann Søgaard kalder kommunens tiltag på området for »hovsa-løsninger«, der ender med at have konsekvenser for mange sårbare borgere. Ifølge sektorformanden vil den varslede handleplan være med til at øge underskuddet, da et dårligt arbejdsmiljø øger risikoen for personaleflugt, øget vikartimer og forringede muligheder for at rekruttere yderligere personale.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk