21. august 2019
10.klasse-tilbuddet, kendt for bl.a. den årlige teaterforestilling, står for skud til nedskæringer - som tilfældet var i 2016.                                                                                        Foto: Allan Nørregaard
10.klasse-tilbuddet, kendt for bl.a. den årlige teaterforestilling, står for skud til nedskæringer - som tilfældet var i 2016. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spareforslag: Skal være 20 i Tieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag: Skal være 20 i Tieren
Halsnæs - 11. september 2018 kl. 16:03
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prestigeprojektet Unge- og Kulturcentret UKC i den tidligere brandstation i Frederiksværk er blandt de områder, der står for skud i det omfattende sparekatalog, der er lagt frem i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Det vækker særlig bekymring blandt lærerne i kommunens 10.klasse-tilbud Tieren, der er en del af UKC, at sætte klasseloftet i Tieren op til 20 fra de nuværende 16. Hvilket i praksis betyder at der vil være færre lærere til at undervise eleverne.

- Vi samler mange sårbare unge op, som et forebyggende projekt. Vi er et opsamlingstilbud, der rydder op for folkeskolen, og man kan se hvor mange vi har reddet gennem årene, siger Lone Koefoed med henvisning til kommunens generelle problem med stigende udgifter til anbringelse og andre foranstaltninger for børn og unge.

- Hos os kommer de hen til et sted, hvor der er tid. Med nye nedskæringer får vi sværere ved at hjælpe de skrøbelige unge, der har brug for at finde deres egne fødder, siger hendes kollega Jakob Buhrkall, der har været lærer på Tieren i snart 30 år, men synes han ser alle visionerne forsvinde med tiden.

Spareforslaget om at øge klasseloftet fra de nuværende 16 til 20 elever vil give 250.000 kr. i 2019 og 600.000 kr. de følgende år.

Tilbage ved budgetforhandlingerne i 2016 foreslog daværende borgmester Steen Hasselriis (V) at øge antallet af elever pr. hold fra 12 til 20. Det ville dengang give en besparelse på 419.000 det første år og en million de efterfølgende. Protester mod det forslag fra lærerside førte til en mellemløsning i den budgetaftale, der blev indgået mellem Venstre og Dansk Folkeparti, hvor klasseloftet blev øget til 16.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede