22. august 2019
Der kommer måske flere børn til Gilleleje, men er det nok til at redde et af de tre børnehuse fra lukning? Det strides en lokal forældregruppe med byrådspolitikere om. Foto: Kenn Thomsen
Der kommer måske flere børn til Gilleleje, men er det nok til at redde et af de tre børnehuse fra lukning? Det strides en lokal forældregruppe med byrådspolitikere om. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om tal i børnehus-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om tal i børnehus-sag
Gribskov - 12. september 2018 kl. 08:22
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uanset hvilket af de tre børnehuse, der skal lukke, så vil der fra sommeren 2019 være en overbelægning af børn i Gilbjerg Børnehuse. Det mener den forældregruppe i Gilleleje, som har fået aktindsigt fra administrationen i Gribskov Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Disse tal viser med tydelighed, at det vil være en katastrofe at skille sig af med et børnehus, hvorfor jeg ønsker at i bør genoverveje jeres valg med en lukning, siger Christian Jørgensen - og det skriver han også på Facebooksitet 3250 Gilleleje.

Forældrene læser tallene sådan, at 35 børn allerede er skrevet op, hvortil kommer dagplejebørn, tilflyttere og børn fra gravide kvinder, der føder indenfor de næste seks måneder. Dermed kommer man meget tæt på tallet 46.

Gribskov Kommune har besluttet at nedlægge et af de tre børnehuse i Gilleleje, fordi 46 børn til næste sommer stopper der - og med den begrundelse, at der ikke er udsigt til at nær så mange kommer til.

Men helt så enkelt er det ifølge Sisse Krøll Willemoes (Nytgribskov), formand for Børn og familie-udvalget, ikke.

- I det her regnestykke laver forældregruppen den fejl, at de tæller dobbelt op på dagplejebørnene. Det faktiske i sagen er, at hvis man lukker en af de tre institutioner, så vil der være en belægning på 86 procent i de to tilbageværende børnehuse. Og 14 procents fri kapacitet er meget passende, vurderer udvalgsformanden.

Hun tilføjer, at der kommer flere og mere præcise tal fra administrationen i denne uge, og understreger, at det hele tiden har været sådan, at man løbende følger udviklingen i børnetallene og agerer derefter.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede