21. august 2019
En tur på Søndre Mole er ikke længere tryg, mener skribenten.
En tur på Søndre Mole er ikke længere tryg, mener skribenten.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Utrygt uvæsen uden konsekvens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utrygt uvæsen uden konsekvens
Debat Helsingør - 11. september 2018 kl. 14:48
Af Ulla Kokfelt, Espergærde, folketingskandidat for Nye Borgerlige
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
For nylig var jeg med min familie ved Kronborg en aften i skumringen for at se morild i voldgraven. Det var meget stemningsfuldt og vi benyttede lejligheden til at fortsætte turen rundt på Kronborg og videre ud mod Nordre Mole, hvor Helsingør skyline er et smukt syn ved aftenstide. Vi gik dog ikke helt ud på molen, da vi kunne se en masse biler, og ikke rigtig vidste hvad der foregik.

I dagene efter kunne jeg læse i avisen, at det er et yndet mødested for bander, og at parkeringsvagter ikke tør udføre deres arbejde på det bilzonefri område. Men jeg skulle altså ved en tilfældighed finde ud af, at vi havde gået aftentur på et yderst utrygt område.

Det er dog ikke kun utrygt efter mørkets frembrud. En kvindelig borger gik forleden tur med sin hund på Nordre Mole ved højlys dag. Her blev hun antastet og truet af en flok indvandrere. Hun veg fra stedet og gik ud mod Gummistranden, men gruppen fulgte efter hende og udtrykte åbenlys interesse for kvindens guldsmykker og sagde ting der ikke tåler gengivelse i en pæn avis. Kvinden tager i fremtiden sine forholdsregler når hun færdes visse steder i Helsingør - selv ved højlys dag. Det samme havde jeg gjort den aften ved Kronborg med familien, havde jeg vidst besked. Byens politibil kan jo godt være langt væk.

Det er helt uacceptabelt, at dette er hverdag. Med mindre man nægter at bruge sin sunde fornuft og sanser véd man, at meget af det vi læser om og/eller oplever, handler om importerede problemer, kriminalitet og hensynsløs adfærd, der er fulgt i kølvandet på den ikke-vestlige, muslimske indvandring. Alligevel danses der om den varme grød når der tales om det. Berøringsangsten er næsten til at tage og føle på og konsekvensen udebliver. Men det nytter ikke. Fokus på problemerne skal fastholdes og politikerne skal drages til ansvar for at sætte hensyn til tilvandrede fra hele verden over egne borgeres tryghed og sikkerhed.

I Nye Borgerlige ønsker vi asylstop, udvisning af kriminelle udlændinge ved første dom og at udlændinge skal forsørge sig selv. Vi ønsker også det nære politi tilbage. Men mere politi i gaderne er ikke et mål i sig selv - det er til gengæld færre kriminelle. Kriminelle danskere har vi som samfund ansvar for. Men udlændinge, der enten ikke har dansk statsborgerskab eller som har fået tildelt statsborgerskab ved lov og som efterfølgende begår grov kriminalitet, der medfører fængselsstraf, skal vi naturligvis ikke tolerere, men fratage statsborgerskab og/eller udvise.

Og så skal vi holde op med at tildele statsborgerskab og dermed valgret til mennesker, der kommer fra lande, der hviler på islamisk kultur og samtidig er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne - to kriterier med et ikke ubetydeligt sammenfald.

Desuden skal en udvisningsdom betyde at man bliver udvist. Det er langt fra altid tilfældet og det skal vi ikke finde os i. Under ingen omstændigheder skal kriminelle udlændinge tillades hverken at integrere sig, bo eller virke i Danmark.

Men i Helsingør Kommune har man med åbne øjne og borgernes skatteindbetalinger valgt at gå en helt anden vej. Her har man ansat en beskæftigelses- og integrationsambassadør, der i følge jobopslaget blandt andet skal få kriminelle udlændinge i ordinær beskæftigelse. Jeg synes det er en skandale. Og jeg synes det er uforskammet misbrug af skattemidler. Danskere skal selvfølgelig ikke betale så meget som en bøjet femøre til kriminelle udlændinge. Er man kommet til Danmark og kan man ikke finde ud af at opføre sig ordentligt, skal der siges farvel - og ikke tak.

I Nye Borgerlige vil vi gøre op med den eklatante mangel på konsekvens, der hver dag rammer borgere over hele landet. Der er i den grad brug for politikere, der er villige til at sætte deres mandater på spil for at vende udviklingen og genoprette trygheden og tilliden til det politiske system i Danmark. Det er dét vi går til valg på i Nye Borgerlige.