26. marts 2019
Fra venstre ses Karna Jørgensen, som har undervist i LOF i 35 år, her sammen med Sven Ambjørn og Anne Raun.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre ses Karna Jørgensen, som har undervist i LOF i 35 år, her sammen med Sven Ambjørn og Anne Raun. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LOF vil puste støvet af »usexet« folkeoplysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOF vil puste støvet af »usexet« folkeoplysning
Frederikssund - 12. september 2018 kl. 05:02
Af Tim Ramsland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år kan LOF i Frederikssund fejre 50 års jubilæum, og generelt går det godt med at trække kursister til. Som folkeoplysende forening har LOF Frederikssund et mål om at nå så mange folk som muligt. Det er dog udfordrende, når især to grupper er svære at få fat i: mændene og de unge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Sådan noget som folkeoplysning er blevet støvet og usexet. Modsat sport er det svært at skabe den store interesse omkring det, siger Sven Ambjørn, som har siddet på posten som formand for LOF Frederikssund de sidste 20 år.

Fra 2015 til 2017 kom 738 nye kursister til LOF Frederikssund, hvilket svarer til en fremgang på 66 procent. På trods af de mange nye ansigter består foreningens kursister hovedsageligt af kvinder over 60, som ivrigt benytter sig af de mange muligheder for at dykke ned i en verden af symaskiner, stof og tråd.

- Der er et overtal af kvinder og den ældre del af befolkningen, og sådan har det sådan set altid været. Men vi kæmper med at få yngre deltagere med, siger formanden.

Det kræver nogle mere kreative løsninger end de populære sy-kurser, hvis man vil have de unge og de eftertragtede mænd til at dukke op.

- Vi vil rigtig gerne have flere mænd til at deltage i vores kurser, og lige nu arbejder vi med nogle ideer som for eksempel et kursus i brændehugning og et om vikingespil, « siger Anne Raun, skoleleder i LOF Frederikssund.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 12. september.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede