27. maj 2019
Selve overgangsdagen til Sundhedsplatformen i 2017 forløb godt, men siden tårnede problemerne sig op. Derfor kommer der nu et økonomisk løft. Også akutmodtagelserne på hospitalerne bliver løftet.
gallery icon

Se billedserie

Selve overgangsdagen til Sundhedsplatformen i 2017 forløb godt, men siden tårnede problemerne sig op. Derfor kommer der nu et økonomisk løft. Også akutmodtagelserne på hospitalerne bliver løftet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftale til 40 milliarder er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale til 40 milliarder er på plads
Nordsjælland - 11. september 2018 kl. 12:27
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer mere personale til akutområdet på hospitalerne, flere penge til forbedringer af Sundhedsplatformen og så investerer Region Hovedstaden også i Lokalbanen. Det er blandt hjørnestenene i det budget, som et flertal af partier i Region Hovedstaden mandag indgik aftale om.

Bag aftalen om det samlede budget på cirka 40 milliarder kroner står Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF, Alternativet og Liberal Alliance. Enhedslisten står uden for aftalen.

- Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er tilfreds med den brede aftale, der bl.a. sender flere penge til akutområdet.

- Når vi afsætter flere penge til mere personale på akutområdet, så kan vi fremadrettet tilbyde hurtigere udredning og behandling allerede i akutmodtagelsen. Det vil aflaste de øvrige afdelinger og kan nedbringe overbelægning. Det betyder helt konkret, at hvis du bliver syg eller kommer til skade, kan du komme hurtigere til og få den behandling, du har brug for, og dermed komme hurtigere hjem, siger hun.

I forvejen var partierne enige om både ekstra millioner til at hjælpe den udskældte sundhedsplatform bedre på vej og syv milliarder til renovering af eksisterende hospitaler.

Venstres Martin Geertsen fremhæver opgøret med ventelisterne.

- Vi har i de senere år desværre haft problemer med at overholde udrednings- og behandlingsretten i Region Hovedstaden. Derfor er vi i Venstre meget tilfredse med, at partierne er enige om at sikre, at der er tilstrækkeligt med økonomiske ressourcer og politisk opmærksomhed, så vi fremover mindsker risikoen for at løbe ind i problemer med lange ventelister til regionens hospitaler. Derudover glæder det os, at der kommer en massiv saltvandsindsprøjtning til både det akutte område og psykiatrien, siger regionsrådsmedlem Martin Geertsen.

Her er uddrag af næste års budget:

46,3 mio. kroner årligt til akutområdet på hospitalerne. Mere personale og et generelt kompetenceløft til hele akutområdet skal gavner hele hospitalet og dermed alle patienter.

Der afsættes en reserve på 100 mio. kroner til uforudsete udgifter i løbet af året.

Sundhedsplatformen får en saltvandsindsprøjtning på samlet set 40 mio. kroner, der skal gå til en række væsentlige forbedringer.

Der afsættes 43 millioner kroner til investeringer i lokalbanen i Nordsjælland, hvor infrastrukturen er gammel og slidt. Pengene skal blandt andet investeres i nye spor og stationer, bl.a. sporfornyelse på Gribskovbanen.

Giftlinjen er en landsdækkende ordning, der er drevet af Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Forligspartierne afsætter 3 mio. kroner varigt om året til yderligere speciallægedækning - så der er bedre adgang til lægefaglig ekspertise inden for området.

1 mio. kroner skal hjælpe Nordsjællands Hospitals ambulatorium for overvægtige børn, så de kan nedbringe ventelister og udvide kapaciteten.

Over de næste to år afsættes 3,3 mio. kroner til at fremskynde genanvendelsen af plastaffald. Dermed forventer regionen at reducere CO2-udledning med mellem 250 og 500 tons.

Forligspartierne vil støtte udviklingen på det velfærds- og sundhedsteknologiske område. Det sker med 2 mio. kroner årligt i to år til Copenhagen Health Innovation (CHI).