18. oktober 2019
Den 25-årige blev fundet skyldig i at have voldtaget en yngre kvinde på et toilet på Club Harlekin i Holbæk tidligt om morgenen den 19. november sidste år.
Den 25-årige blev fundet skyldig i at have voldtaget en yngre kvinde på et toilet på Club Harlekin i Holbæk tidligt om morgenen den 19. november sidste år.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldtægtsdømt undgår udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldtægtsdømt undgår udvisning
Holbæk - 11. september 2018 kl. 11:10
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At dømme ud fra omkring 30 venners opbakning til deres 25-årige kammerat, da han mandag i Østre Landsret forsøgte at blive renset for den voldtægtsdom, han fik ved Retten i Holbæk i juni, skulle han pure frifindes.

arrow Læs også: Landsret fængsler voldtægtsmand efter anklagers fejl

Men det med at dømme er som bekendt lagt i hænderne på domstolene, og ligesom byretten nåede landsretten frem til, at den 25-årige Albert Arifi, Hvidovre, er skyldig i voldtægt begået mod en ung kvinde på et toilet på natklubben Club Harlekin i Nygade i Holbæk tidligt om morgenen 19. november sidste år.

En enkelt af de seks dommere og domsmænd stemte for frifindelse.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Den tiltalte selv, der gennem hele sagen har nægtet sig skyldig i voldtægt oghævdet, at kvinden selv havde indvilget i sex med ham, så tomt frem for sig, da retsformanden præsenterede ham for dommen. Den lød på en stadfæstelse af byrettens dom på tre et halvt års fængsel.

Til gengæld anlagde landsretten en mildere linje, idet man ændrede byrettens ubetingede udvisning af Albert Arifi til Serbien for bestandig, til en betinget udvisning.

Den dømte kom til Danmark med sin familie som otte-årig, og han har haft sin opvækst i Odsherred. Landsretten mente ikke, at han havde nogen tilknytning til sit fødeland, og derfor blev udvisningen gjort betinget, skriver Nordvestnyt.

Lempelsen blev hos den tiltalte og hans venner dog klart overskygget af, at han overhovedet blev fundet skyldig.

Vennerne fyldte alle pladser i retssalen i København, og flere måtte vente udenfor lokalet. De modtog dommen afdæmpet, men tydeligt frustrerede og dybt berørte over, at deres ven nu skal flere år bag tremmer.

I landsretten fastholdt den 25-årige sin forklaring fra byretten, som gik på, at de to havde et frivilligt, gensidigt seksuelt forhold på diskotekstoilettet.

Ifølge ham tog kvinden initiativet. Det var også hende selv, der havde ført hans hænder op til sin hals og klemt om den, ligesom hun, i den tiltaltes version, havde bedt ham om at give hende lussinger, før han til sidst havde vaginalt samleje med hende uden at få udløsning.

Kvindens forklaring om forløbet har i både byret og landsret været afgivet bag lukkede døre, og derfor er kun brudstykker kommet frem, når anklager og forsvarer i deres procedurer har refereret til den.

Det fortæller dog en noget anden version, hvor hun oplevede, at hun pludselig blev overfaldet på diskotekets toilet og på ingen måde ønskede et seksuelt forhold med den nu dømte.

Hun skal have forklaret, at hun flere gange sagde »nej« og bad ham om at stoppe.

Den tiltalte afviste, at hun havde sagt fra.

- Jeg er virkelig frygteligt ked af det her. Jeg sværger ved gud, at jeg ikke har voldtaget hende. Havde jeg fået det mindste tegn, så var jeg ikke fortsat, sagde han, da han fik det sidste ord i sagen.

Flertallet af dommerne i landsretten vurderede dog, at kvindens forklaring var den mest troværdige, og sammenholdt med mærker og skader, der dagen efter blev konstateret på hende ved en undersøgelse på Center for Seksuelle Overgreb, fandt retten ham skyldig.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

arrow Kludder i voldtægtssag: Fejl fører til løsladelse
21. juni 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow 24-årig dømt til udvisning for voldtægt på diskotek
07. juni 2018 kl. 13:28 Opdateret: kl. 10:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk