26. august 2019
(Foto: Anette Gundlach)
(Foto: Anette Gundlach)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: #VorFruebevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

#VorFruebevares
Opdateret 11. september 2018 kl. 09:19
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 11. september 2018 kl. 09:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Politikere
DEBAT: Tak for initiativet til Dialogmødet i Vor Frue. I mener at den nye ramme på skoleområdet er et bæredygtigt tilbud, så vi ikke trues på Vor Frue Skoles overlevelse hver eneste gang der bliver talt budget. Det er muligt at vi er en smule dyrere pr elev sammenlignet med de store skoler. Vi ligger rigtig pænt i trivselsundersøgelsen, og er med til at trække gennemsnittet op for Roskilde Kommune.

Da vi skifter skole efter 6. kan vi af gode grunde ikke måles på afgangseksaminer. Vi kan dog se i vores egne målinger, i alle vores hjerter og i alle vores familier, at børnene får den bedste start de kunne ønske sig, ved at gå på Vor Frue skole. Skolen har en størrelse, som vi alle kunne ønske lidt større. Det har vi kæmpet for i mange år, men der hviler en form for forbandelse over os.

Den ene er støjkonsekvenszonen, som vi mener er udarbejdet på forkert grundlag, der gør at vi ikke får lov til at gøre os bæredygtige og selvforsynende i forhold til vækst i institution og på Vor Frue Skole.

Den anden er et kapitel for sig, da vi samtidig ligger i Roskilde Festival zonen, hvilket lader til at påvirke at interessen fra byrådets side, ikke er der for at kæmpe for denne udvidelse.

Det siger i nu at i gør årligt, så måske vi skal tage kampen op i en fælles alliance. Vores skolebestyrelse vil det bedste for skolen og vores nærmiljø og har nogle rigtig gode bæredygtige forslag, som vi håber i vil tage til jer.

Vi har mange gode ideer, vi ønsker at spille med og finde en gode og holdbare løsninger på at vores eksistensgrundlag i Vor Frue, der udover Vor Frue også dækker Darup, Kamstrup, Tjæreby, Øde Hastrup og omegn, i form af et lokalsamfund, hvor der er gode daginstitutioner i nærmiljøet, en god skole i nærmiljøet til de første skoleår indtil 6. klasse, plads til byfornyelse, så vi kan fastholde borgere i nærmiljøet, vi er i den dejlige situation at unge mennesker ønsker mulighed for at blive boende i lejligheder eller ungdomsboliger og ældre, hvor huset bliver for stort, ønsker at kunne blive i nærmiljøet ved at flytte i lejlighed, andelsbolig, rækkehus eller andet, og derved skabe en positiv spiral, så nye børnefamilier kan få plads.

Vi stiller os til rådighed, vi har brug for at denne øvelse ikke kun ses fra skrivebordet. Vor Frue Skole kan sagtens gøres mere bæredygtig uden en forhastet slagtemetode.

Annette Post
Formand for Vor Frue Lokalråd

#Vorfruebevares

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk