26. august 2019
De to finalister, Karsten Feldborg (til venstre) og Mathias Linde (til højre), i kamp. Foto: Greve Othello Forening
gallery icon

Se billedserie

De to finalister, Karsten Feldborg (til venstre) og Mathias Linde (til højre), i kamp. Foto: Greve Othello Forening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny dansk mester i othello

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny dansk mester i othello
Sydkysten - 11. september 2018 kl. 08:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 8. september blev der kåret en ny Danmarksmester i brætspillet othello. Det blev Karsten Feldborg fra Greve Othello Forening. På anden- og tredjepladserne kom henholdsvis Mathias Linde og Erik Lund Jensen.

- Othello er et brætspil, som har meget simple regler, men samtidig meget høj kompleksitet. Man kan sige, at det har dams enkelhed og samtidig er lige så avanceret som skak. Derfor er dets motto: "det tager et minut at lære reglerne, men resten af livet at mestre" ("a minute to learn - and a life time to master"). Det er derfor et godt "begynderspil", fordi man kan komme hurtigt i gang og blive god, lyder det i en mail til avisen fra Greve Othello Forening.

Jens Aagaard-Hansen, formand for Greve Othello Forening, siger:

- Othello er verdens bedste spil. Det er så let at gå til, og på 20 minutter kan man blive meget bedre end da man startede. Men samtidig bliver man aldrig færdig med at lære nye finesser, finter og fiduser.

Othello kendes også under andre navne så som "reversi" og "nat og dag."

Greve Othello Forening fortæller, at foreningen af historiske grunde er tyngdepunktet for othellospillet i Danmark med medlemmer, som ofte har været Danmarksmestre, nordiske mestre og haft topplaceringer ved VM. Desuden har juniorspillerne fra Greve også fået en dominerende position. For to år i træk er U15-danmarksmesteren således kommet fra Greve. I år afholdes VM i Prag i Tjekkiet, og også der vil Greve Othello Forening være stærkt repræsenteret.

Greve Othello Forening holder til i Aktivhuset, Olsbæk Strandvej 43, 2670 Greve.

Både børn og voksne er velkomne. De almindelige klubaftener er mandage fra klokken 19. Kontakt formanden: Jens Aagaard-Hansen, telefon 3030 1258.