26. august 2019
Kyndbyværket ved Isefjorden kan være med til at sikre, at Sjælland kan få strømmen tilbage ved et strømsvigt. Foto: Ea Schausen
Kyndbyværket ved Isefjorden kan være med til at sikre, at Sjælland kan få strømmen tilbage ved et strømsvigt. Foto: Ea Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cyberangreb: Kyndbyværket kan redde Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyberangreb: Kyndbyværket kan redde Sjælland
Frederikssund - 11. september 2018 kl. 04:23
Af Tim Ramsland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kraftværket i Kyndby kan være med til at sikre, at Sjælland ikke står uden strøm, hvis den danske energisektor bliver ramt af et cyberangreb. Det fortæller Ørsted, firmaet bag anlægget, på baggrund af en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed, der har beskrevet en øget trussel fra internetkriminelle, som forsøger at angribe den danske energisektor.

Hvis internetkriminelle eller udenlandske statsmagter har held med at lukke ned for kraftværker i Danmark, kan Kyndbyværket fungere som reservekraftværk og levere strøm til det mørklagte Sjælland.

- I kraft af sin rolle som nødstartsanlæg er Kyndbyværket i stand til at starte op fra »dødt net« og på den måde levere strøm, hvis der er blackout, siger Carsten Birkeland Kjær, presserådgiver i Ørsted.

Ved hjælp af dieselgeneratorer kan Ørsted i samarbejde med Energinet med kort varsel starte værket ved »dødt net«, altså uden elektricitet. Derfor er Kyndbyværket modsat andre kraftværker ikke afhængig af strøm for at kunne starte.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 11. september.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede