18. februar 2019
Portrætter af Heino Knudsesn, Region Sjælland
gallery icon

Se billedserie

Portrætter af Heino Knudsesn, Region Sjælland
Foto: Lene K
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digitalisering skal styrke Region Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digitalisering skal styrke Region Sjælland
Debat - 10. september 2018 kl. 14:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Heino Knudsen (S), regionrådsformand, Region Sjælland og Ulla Skaarup, rektor, Erhvervsakademi Sjælland

Vi får flere robotter og mere digitalisering - og det går stærkt! Den teknologiske udvikling er en gave for virksomhederne i Region Sjælland. Her har de chancen for at blive mere konkurrencedygtige og innovative. Men de risikerer også at blive overhalet indenom, hvis de ikke formår at integrere de nye digitale løsninger og teknologier i deres forretning.

Danske virksomheder er generelt gode til at tage de nye teknologier til sig, og Danmark er i 2018 for tredje år i træk af EU-Kommissionen blevet kåret til EU's mest digitale økonomi. Det er positivt, da virksomheder der benytter digitale teknologier er mere produktive og har en højere vækst end virksomheder, der ikke har taget de nye digitale teknologier til sig.

Men der er stadig mange virksomheder i Region Sjælland, der ikke har taget springet ind i den digitale tidsalder. Hvis vi fortsat skal have den digitale førertrøje på i Danmark, er det vigtigt, at både medarbejdere og ledelsen i virksomhederne har et digitalt mindset. De skal være klar til flere robotter og mere digitalisering! Et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne kan være med til at sikre dette ved gennemførsel af målrettede kompetence- og udviklingsforløb, der hjælper virksomhederne med kompetenceudvikling og rådgivning og sparring om, hvordan digitalisering kan udvikle virksomheden.

Samarbejde om løsninger
Netop derfor har Region Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland i flere år arbejdet tæt sammen om projekter, der skal øge brugen af digitale løsninger i regionens virksomheder. Eksempelvis har Erhvervsakademi Sjælland et projekt, hvor studerende og undervisere samarbejder med virksomheder i byggebranchen om digital udvikling. Et projekt, som både kommer virksomhederne, de studerende og Erhvervsakademi Sjælland til gode.

Derfor investerer Region Sjælland nu igen massivt i at fremtidssikre de små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland. Regionen har netop godkendt to projekter fra Erhvervsakademi Sjælland, som skal få flere af vores små og mellemstore virksomheder til at tage for sig af de mange muligheder, som den teknologiske udvikling giver. I det ene projekt vil virksomhederne blive tilbudt et vækstforløb, hvor de kan blive afklaret om virksomhedens digitale muligheder og potentiale. I det andet projekt er der fokus på skræddersyede kompetenceudviklingsforløb for virksomhedens medarbejdere, der skal sikre at medarbejderne har de rigtige digitale færdigheder.

Erhvervsakademi Sjælland uddanner praktikere til at forme fremtidens erhvervsliv og mange af vores studerende får job i det private erhvervsliv. Derfor er det en naturlig del af vores undervisning at indgå i udviklingsprojekter, der bidrager til at skabe udvikling og vækst i virksomhederne i Region Sjælland.

De to projekter er gode eksempler på, hvordan Region Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland tager ansvar for erhvervsudviklingen i Region Sjælland både nu og fremover. Vi sammensætter stærke partnerskaber med samarbejdspartnere fra hele regionen, der arbejder sammen om fælles udfordring - i dette tilfælde om en af de største udfordringer de næste mange år - nemlig den kæmpe store forandring som digitaliseringen vil medføre for vores virksomheder og borgere. For det er netop i et tæt samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, at vi kan få mere innovation og mere kompetenceudvikling til gavn for vækst og udvikling.

Med regeringens reform af erhvervsfremmedsystemet får regionerne fremover ikke de samme muligheder for at igangsætte direkte erhvervsfremme. Vi håber dog, at det fremover også vil være muligt at sammensætte stærke partnerskaber, der dækker hele Region Sjælland, så vi sammen kan tilbyde de små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland attraktive kompetence- og udviklingsforløb, der ruster dem til fremtiden.