21. august 2019
Cirka 20 personer diskuterede lørdag fremtiden for Køges musikliv. Her argumenterede Anders Ladegaard Bork (DF) for at få musik ind som en naturlig del af alle områder i kommunen. Foto: Simon de Visme
Cirka 20 personer diskuterede lørdag fremtiden for Køges musikliv. Her argumenterede Anders Ladegaard Bork (DF) for at få musik ind som en naturlig del af alle områder i kommunen. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny retning: Musikstrategiens første spadestik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny retning: Musikstrategiens første spadestik
Køge - 10. september 2018 kl. 18:01
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv i sparetider skal der være plads og penge til at prioritere musikken.

Sådan lød det blandt andet fra byrådsmedlem i Køge Byråd Anders Ladegaard Bork (DF), der sammen med omkring 20 andre personer brugte en stor del af lørdagen på Teaterbygningens 1. sal for at diskutere en fremtidig retning for musiklivet i Køge Kommune.

Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget skal nu i samarbejde med en række forskellige aktører i gang med et arbejde, som i sidste ende skal munde ud i en musikstrategi.

Det er tidligere besluttet, at der under kommunens overordnede Kulturstrategi skal oprettes et musikfagligt forum. Et forum, der mødtes første gang i lørdags og tæller både borgere, kulturinstitutioner, foreninger, musikere og medarbejdere fra kommunen.

- Tanken er, at det musikfaglige forum skal formulere en musikstrategi for at udvikle musiklivet, og lørdagens temadag var første spadestik, fortæller Tina Kristensen, der er kulturkonsulent i Køge Kommune.

Hun var tovholder på temadagen, hvor forskellige aktører fra Køges musikliv var mødt op for at diskutere en lang række forskellige temaer og idéer, som skal være med til at sætte en retning for musiklivet.

- Det handler om, hvad man vil med musiklivet, hvor man vil hen, og hvilke områder der skal fokus på uden at vælge noget fra, forklarer Tina Kristensen.

Strategiens startskud

Ud fra lørdagens mange forskellige indput skal en styregruppe nu forsøge at formulere selve musikstrategien. Styregruppen kommer løbende til at mødes med en følgegruppe, der sammen vender udkastet, og efter flere møder og diskussioner forventes det, at strategien kan blive politisk vedtaget til foråret.

Som nævnt var Anders Ladegaard Bork en af deltagerne på lørdagens musiktemadag, og han pegede på en analyse af Musikmetropolen, et regionalt samarbejde mellem 13 kommuner, der viser, hvad man kan gøre bedre i Køge.

- Vi skal blive bedre til at samarbejde internt i kommunen musiklivets mange aktører imellem. Det forsøger vi med temadagen, og det er startskuddet til arbejdet, siger DF'eren og forsætter:

- Vi begynder ikke »fra scratch«, men vi skal finde ud af, hvordan aktørerne kan arbejde bedre sammen med hinanden, og musikstrategien skal vise os, hvordan vi kan komme videre.

Udvalgsformanden fastslog vigtigheden af, at det ikke blot er forvaltningen og politikerne, som udstikker en retning for musiklivets fremtidige udvikling i Køge.

- Vi skal have eksperter, fagfolk og aktører på banen, for vi politikere ved dybest set ikke nok om musik. Derfor skal vi have eksperterne ind over, og det skal ikke kun være i dag (lørdag. red.). Vi skal arbejde bredt og kontinuerligt, siger Anders Ladegaard Bork.

Er der råd til fortsat at prioritere kommunens musikliv, når der i øjeblikket skal spares mange millioner kroner?

- Der bliver brugt 14 millioner kroner om året på musik i Køge Kommune, og jeg håber, at vi kan afsætte det samme beløb fremover. Men vi skal finde ud af, hvordan vi investerer og prioriterer pengene klogest. Det skal musikstrategien give os redskaber og anbefalinger til, pointerer Anders Ladegaard Bork og uddyber.

- Og ja, der skal være plads og penge til at prioritere musik selv i sparetider.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk