19. februar 2019
Lasse Foersom, som står for træningen på det nye begynderhold for de 6- til 10-årige i Kalundborg Basketball Klub, tog godt imod de otte nye medlemmer. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Lasse Foersom, som står for træningen på det nye begynderhold for de 6- til 10-årige i Kalundborg Basketball Klub, tog godt imod de otte nye medlemmer. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En god begyndertræning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En god begyndertræning
Kalundborg - 11. september 2018 kl. 06:28
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Basketball er ingen let sport, men Lasse Foersom, der er basketball­træner og folkeskolelærer, ved en hel del om, hvordan man som begynder kommer godt i gang.

Det demonstrerede han over for de otte børn, der mødte op til den første træning på klubbens nye begynderhold i scenesalen i Kalundborghallerne. Det nye hold er for de 6- til 10-årige, hvor klubben hidtil kun har været for unge mellem 10 og 18 år.

Der blev lagt med ud kastetræning, kamufleret som leg, hvor to hold skulle kaste basketballbolde mod en bestemt bold og få den til at rulle over den linje, som modstanderholdet stod på. Det er noget sværere, end man skulle tro, at ramme en bold i bevægelse, men man kunne allerede i løbet af den første træningstime se, at flere fik bedre styr på teknikken.

- Jeg har spillet basketball i 25 år, siden jeg var 11 år, fortalte Lasse Foersom, som er lærer på Nyrupskolen. Han snakkede også med børnene om, hvorfor de gerne vil gå til basketball, inden der blev taget fat på lidt dribletræning.

Kalundborg Basketballklub har modtaget Mangfoldighedsprisen, og klubbens primus motor, Bjørn Kraft, har også taget imod Initiativprisen fra Y's Men og Y's Menette Club i år for »et godt initiativ, der også er et plus for integrationen i Kalundborg«, som John Stampe fra Y's Men sagde ved prisoverrækkelsen.

Det koster 200 kroner for et helt år at være medlem af Kalundborg Basketballklub, og det lave kontingent er med til at sikre, at flere har mulighed for at være med til at dyrke sport.

Klubben opererer ud fra den forudsætning, at hvis unge ikke vil komme til sporten, så må sporten komme til de unge. Inden træninger går frivillige rundt i området og snakker med unge og inviterer dem til at komme og prøve at træne med.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk