26. august 2019
Senere i dag skal integrationsudvalget i Greve Kommune diskutere, hvordan flygtninge kan komme hurtigere hjem. Foto: Kenn Thomsen
Senere i dag skal integrationsudvalget i Greve Kommune diskutere, hvordan flygtninge kan komme hurtigere hjem. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V vil have flygtninge hurtigere hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V vil have flygtninge hurtigere hjem
Greve - 10. september 2018 kl. 10:00
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre flygtninge, færre udfordringer med integrationen. Sådan lyder det fra Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalgets formand, Morten Dahlin (V). Han foreslår, at Greve som den første kommune i Danmark laver en decideret hjemsendelsespolitik, som skal drøftes på udvalgets møde mandag aften.

- For hver flygtning, der kommer hertil, skal der laves en personlig hjemsendelsesplan, fordi der er udfordringer med integrationen i Greve Kommune. Jo færre flygtninge der er, jo nemmere er det at løse udfordringerne. Udgangspunkt er, at flygtningene skal hjem og hjælpe med at opbygge deres eget land. Derfor ser jeg det her som to fluer med ét smæk, siger Morten Dahlin.

Hjemsendelsesstrategien skal skabe rammer for en hurtig og sikker hjemrejse for den enkelte. Hjemsendelsesstrategien skal, minimum hvert halve år, gennemgås med den enkelte, så fremskridtet kan sikres.

Medlem i Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget for Socialdemokratiet, Bjarke Abel, forklarer, at partiet bakker op om repatrieringen, hvis flygtningene selv ønsker at tage hjem.

- Men vi går ikke ind for at presse flygtningene hjem. Vi skal behandle dem med respekt. Uddanner de sig, og kan de bidrage i arbejdsstyrken, har vi ikke problemer med, at flygtningene integrerer sig og får et job, så kan de blive, siger han.

Læs hele historien i DAGBLADET i dag.