26. august 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Græsted-kusk med lykkedag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Græsted-kusk med lykkedag
Sport Frederiksborg Amts Avis - 09. september 2018 kl. 21:02
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For blot tredje gang nogensinde - og for første gang i 29 år - vandt Danmark i weekenden europamesterskabet for amatørkuske. I konkurrence med kuske fra 12 andre nationer sejrede 25-årige Christian Nissen fra Græsted på Kincsem Park i Budapest, Ungarn.

- Jeg tog derned for at få en god oplevelse og havde ingen forventninger om et godt resultat, og nu står jeg her som europamester, og det er både sjovt og lidt mærkeligt, siger Christian Nissen til Dansk Hestevæddeløb.

Efter førstedagen havde Christian Nissen heller ikke sat næsen op efter et topresultat. Han startede med en femteplads og en diskvalifikation.

- Men så vandt jeg det første løb lørdag, og det vendte bøtten. Det var bare sådan en dag, hvor alt gik min vej - måske bortset fra at jeg ikke vandt sidste afdeling, siger Christian Nissen, der er uddannet bygningsingeniør ved siden af hobbyen.

I den femte og sidste afdeling blev den nordsjællandske travkusk nummer to, men det var præcis nok til at tage titlen. Sammenlagt hentede Christian Nissen 47 point, og det var et mere end den svenske kusk på andenpladsen.

- Christian kørte helt efter bogen. Han havde fået at vide, at han skulle køre rygløb med sine heste i dag, og det gjorde han helt perfekt, siger formanden for danske trav-amatører Jørgen B. Pedersen til Dansk Hestevæddeløb.

Jørgen B. Pedersen har også selv vundet europamesterskabet for travamatører. Det skete tilbage i 1986. Derud over har Hans Henning Kristoffersen vundet titlen i 1989, mens Bitten Jensen blev europamester for kvindelige travamatører i 2012.