18. februar 2019
Rosa fra Rouladegade , som de fleste børn kender fra DR Ramasjang, aflagde Skovskolen et besøg i forbindelse med Naturens dag. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Rosa fra Rouladegade , som de fleste børn kender fra DR Ramasjang, aflagde Skovskolen et besøg i forbindelse med Naturens dag. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Lærerig dag i naturens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Lærerig dag i naturens tegn
Opdateret 10. september 2018 kl. 06:53
Hillerød - 10. september 2018 kl. 06:20
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omringet af skov var Skovskolen søndag gjort klar til igen at åbne dørene for både børn og voksne, og gøre dem klogere på naturen. Det var nemlig naturens dag, hvor temaet var »naturen i bevægelse«.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Her er formålet at åbne naturen for både børn og voksne og gøre dem klogere på naturen, og hvordan man fremadrettet passer på den.

Programmet var derfor spækket med aktiviteter for ungerne. Man kunne skyde med laser, klatre i 22 meters høje master, høre om pilgrimsruter, sidde i en skovmaskine, se skovens udstoppede dyr og høre om, hvorfor bierne har haft det svært henover sommeren.

Og så aflagde Rosa fra Rouladegade da også lige Skovskolen et besøg. Et besøg om var enormt populært.

- Hvor er hun mor? Spørger en af de mindste, inden de overhovedet er trådt ind på pladsen.

Moren smiler og svarer, at de er nødt til lige at høre åbningstalen først, men at Rosa sikkert sidder iblandt de mange fremmødte mennesker. Og ganske rigtigt, så gemte Rosa sig i mængden, hvor hun blot ventede på at blive viftet op på talerstolen, men først var det Skovskolens forstander Thomas Færgeman, som bød officielt velkommen.

- Jeg har nok Danmarks fedeste job. At få lov til at være her hver eneste dag er en kæmpe fornøjelse, siger Thomas Færgeman indledningsvis, og han kom frem til, at det nok var omkring de 15 år, at Skovskolen har afholdt naturens dag, idet han giver mikrofonen videre til direktør Henrik Lehmann fra Nordea Fonden.

Henrik Lehmann startede ud med at fremlægge en bekymring:

- Der er grund til bekymring. I dag er det sådan, at der findes ikke noget natur, som vi som mennesker ikke har sat vores præg på. Der findes heller ikke noget, som vi mennesker har skabt, som vi ikke opfatter som naturligt. Sådan er det næsten. Altså den asfaltvej dernede, hvorfor er den der egentlig? Ja for at vi kan køre bil, men bilerne er da ikke noget, naturen har skabt. Nogen gange tænker jeg, at vi godt lige kan tænke over, hvilken påvirkning vi som menneske har på naturen, for det burde være omvendt. Det burde være naturen, der påvirkede os. Det burde være naturen, der skabte vores virkelighed, siger Henrik Lehmann og fortsætter:

- Vi har ikke kontrol over naturen, og det er det, der er det fantastiske, men kun hver tredje barn kommer i naturen hver uge, kun hver tredje barn har prøvet at bygge en hule, kun hver tredje barn har prøvet at sejle i en båd eller kano, og hver andet barn har prøvet at brænde sig på en brændenælde, siger han imens han løfter en brændenælde op i luften ved talerstolen.

- Og hvis der skulle være et barn, der ikke har prøvet at brænde sig på en, så har jeg en her, som man kan prøve det på, siger han.

Ramasjang i naturen

Det er første gang, at Rosa fra Rouladegade deltager i et naturarrangement som det her.

- Jo mere man ved om dem, man gerne vil hjælpe, jo lettere er det at hjælpe dem, siger Rosa fra Rouladegade, som gerne vil redde flere bier, og derfor skal der bygges bihoteller.

- Jeg glæder mig til at blive lidt klogere på bierne. Jeg har faktisk lige fået at vide, at det kun er humlebien, der kan bestøve tomatplanter. Det er virkelig spændende, siger Rosa, som glæder sig til at formidle den nye viden videre til ungerne.

- Jeg kommer til at præsentere temaet for dem. Jeg er jo formidler, så min opgave er at få formidlet viden fra eksperter videre til børn, og hjælpe dem med at få en indgang til emnet derfra.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk