21. februar 2019
Kun få af Roskildes spillere kunne være indsatsen bekendt i 1-4-nederlaget til Lyngby.
Kun få af Roskildes spillere kunne være indsatsen bekendt i 1-4-nederlaget til Lyngby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heldig med 1-4 til Lyngby: Roskilde kan slet ikke få gang i fodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heldig med 1-4 til Lyngby: Roskilde kan slet ikke få gang i fodbolden
Opdateret 09. september 2018 kl. 17:37
Roskilde Avis Paperboy - 09. september 2018 kl. 17:21
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Roskilde hverken vil eller kan tilsyneladene få spillet til at køre i øjeblikket og ligger nu helt isoleret i bunden af fodboldens 1. division. Søndag tabte hjemmeholdet 1-4 til Lyngby i Rådmandshaven og skal være glade for, at det ikke endte 0-7, hvilket ingen kunne have indvendt noget imod.

I ugens løb var der ellers håb om, at den negative stime nu var vendt med en flot sejr ude over Fremad Amager i pokalturneringen, men den optimisme holdt ikke længe.

Mange hos FCR virker efterhånden helt uden tro på sig selv og holdkammeraterne. Det ser ud, som om de ikke rigtigt ved, hvad de skal gøre.

Når man selv har bolden, kniber det med bevægelse foran, så der bliver frie folk at aflevere til. Bagude er den defensive organisation og opbakning også gået helt i opløsning, så modtanderne legende let spiller sig frem til mange store chancer.

Bolden bliver hurtigt tabt i egne rækker, fordi der ikke er nogen at spille den frem til. Forsvarerne prøver så med lange og som regel upræcise afleveringer, der tværtimod åbner for farlige kontra-chancer til modstanderne.

Kun få af Roskilde-folkene kunne være indsatsen bekendt mod Lyngby.

Reservemålmanden Jannich Storch sørgede med en en hel række fantastiske redninger alene for, at nederlaget ikke blev dobbelt så stort.

Højre back Mark Gundlach gik godt med i spillet og var en af de få, der hele tiden tilbød sig som en spilmulighed, men han havde også defensive problemer.

På midtbanen viste Mikkel Thygesen i glimt nogle af de fighter-egenskaber, der i sin tid bragte ham på landsholdet. Men i andre dele af kampen var denne nøglespiller meget usynlig.

Fremme i angrebet fightede Mikkel Nøhr og Emil Nielsen energisk til det sidste, men de fik desværre ikke meget ud af anstrengelserne.

Heldig start
Kampens start viste straks, hvor det nok bar hen. I løbet af kun 10 minutter havde Lyngby spillet sig frem til tre kæmpechancer. Storch reddede de to i eminent stil, og stolpen to en.

Så for en gang skyld kunne Roskilde ikke beklage sig over modgang eller uheld, men skulle prise sig lykkelig over ikke at være bagud med flere mål.

Efter 24 minutter spillede Lyngby sig igen frem til en helt åben mulighed, og Storch reddede på ny med en flot fodparade, men så slap heldet også op.

Minuttet efter kom en Lyngby-mand højest foran Roskildes mål og fik hovedet på et langt skift, så bolden blev lagt til rette for den tidligere FCR-spiller Kristian Lindberg, der let kunne sparke den ind.

For at føje spot til skade var det en anden gammel Roskilde-spiller Jeppe Kjær, der nogle minutter senere løb fra Roskilde-forsvaret på en dyb stikning og smart tippede bolden over den fremstormende målmand.

I slutningen af halvlegen kom Roskilde lidt ind i kampen, men havde ikke en eneste afslutning på mål.

Farligste forsøg var et skud fra Mikkel Nøhr lige over trekanten på en mulighed, som han skabte helt alene efter et par gode driblinger.

Gav to mål væk
Efter pausen skulle Roskilde så forsøge at vende kampen, men det udviklede sig i stedet til en ren katastrofe, da holdet i stedet hurtigt gav to mål væk.

Allerede efter 47 minutter driblede en FCR-forsvarer lige ind i en Lyngby-spiller, der sagde tak for tilbuddet og scorede i fri position.

Kun få minutter senere spillede en ny fejlaflevering fra en Roskilde-spiller modstanderne fri til 0-4, og så var den kamp definitivt afgjort.

Ganske vist fik Emil Nielsen et trøstmål på straffespark efter 63 minutter. På et højt indlæg headede han selv bolden hen på en modstanders løftede arm, så dommeren uden betænkningstid pegede på pletten.

I resten af kampen tog Lyngby-spillerne det roligt med den sikre føring, og der var aldrig reel spænding om resultatet, for Roskilde var slet ikke i stand til at spille sig frem til ordentlige chancer.

FCR-formand Bo Tue vidste efter kamepn ikke, om han skulle græde eller grine og forsøgte sig i stedet med lidt galgenhumor.

Men han og sportschef Anders Theil har nu en gigantisk opgave med at få en flok spillere til at tro på sig selv og deres evner til at spille fodboldbold sammen. Ellers fortsætter turen bare med accelerende fart lige ned mod 2. division.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk