17. juli 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hospitalsenge skæres væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hospitalsenge skæres væk
Nordsjælland - 10. september 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere hospitaler er tvunget il at reducere antallet sengepladser for at overholde regionens sparekrav. Der forsvinder blandt andet 23 kirurgiske sengepladser, 38 medicinske sengepladser og på Nordsjællands Hospital står 16 sengepladser på et kun fem år gammelt Patienthotel til at blive skåret væk. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Patienter, der ellers kunne gøre brug af Patienthotellet, skal fremover blive længere på den afdeling, hvor de blev indlagt - uden at afdelingerne får tilført flere ressourcer. Det fremgår af svar på en række budgetspørgsmål fra regionspolitikere, der i denne uge ventes at lægge sidste hånd på næste års budget.

På Patienthotellet er en række patienter rystede over forslaget. På Patienthotellet et patienterne oppegående og selvhjulpne - og de sætter pris på ikke at skulle indgå i en normal hospitalshverdag med travlhed og uro døgnet rundt.

- Jeg var først en uge tid på hospitalet og har nu været her på Patienthotellet i 14 dage. Der er en verden til forskel. Her er ro og fred, og man kan være sig selv og komme sig. Her har jeg fået trygheden tilbage, fortæller Palle Andersen, Gilleleje.

Nordsjællands Hospital har peget på en lukning af patienthotellet som sparemulighed, da hotellet ikke har haft en høj nok udnyttelse af sengene.