23. januar 2019
Olivia Asaad, Frederikke Degnebolig og Maya Mouritsen viser stolte deres medaljer frem, efter at de lørdag løb trailløb i Hedeland med organisationen Fit for Kids. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Olivia Asaad, Frederikke Degnebolig og Maya Mouritsen viser stolte deres medaljer frem, efter at de lørdag løb trailløb i Hedeland med organisationen Fit for Kids. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trailløb i Hedeland: Fit for kids er fedt for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trailløb i Hedeland: Fit for kids er fedt for børn
Opdateret 10. september 2018 kl. 09:52
Roskilde - 09. september 2018 kl. 06:48
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Min mor og far syntes jeg var lidt rund om maven, så derfor startede jeg til Fit for Kids.

Ordene er 7-årige Olivia Asaads. Til dagligt går hun på Absalons Skole i Roskilde.

- Nu synes jeg bare det er fedt. Vi løber, laver planken og squats og så noget med benene, jeg ikke kan huske, hvad hedder.

Glæden er ikke til at tage fejl af. Olivia viser stolt den medalje frem, hun lige har fået, fordi hun lørdag var med ved organisationens trailløb i Hedeland. 2,5 kilometer løb børnene, mange af dem med deres forældre eller med deres trænere.

- Den skal hjem og hænge på den pokal, jeg har fået, siger hun stolt.

Pokalen skal godt nok videre til en anden næste tirsdag, men det rører ikke Olivia det fjerneste.

Fit for Kids er et klinisk testet træningsprogram, som dokumenteret har en effekt på børnene.

- Nogle af børnene, der er med, har brug for at tabe sig. Andre har brug for at holde vægten, for de er i voksealderen, så det fedt, der er for meget, bliver over et stykke tid fordelt på en noget længere krop, forklarer frivillig og teamleder i Fit for Kids i Roskilde, Ida Hvitved.

I Roskilde træner 15-20 børn tog gange om ugen på Klostermarksskolen. Om tirsdagen er det kun børnene, der træner, og om lørdagen skal mor eller far med.

- Jo mere mor og far forstår, at det handler om kost og motionsomlægning i familien, jo større er chancen for succes. Det er jo ikke fordi, mange af vores børn er stærkt overvægtige. Men sammen med sundhedsplejen gør vi en indsats for at finde børnene, inden de virkelig står med vægtmæssige problemer, forklarer Ida Hvitved.

Børnene har denne lørdag knoklet rundt i Hedeland på en meget kuperet rute.

- Det var faktisk ikke så let. Det var meget grus, vi løb på. Men det var sjovt, for jeg havde min mor med, forklarer 8-årige Maya Mouritsen, som også går på Absalons Skole i det daglige.

11-årige Frederikke Degnebolig løb hele to runder.

- Okay, måske jeg gik noget af vejen, nærmest undskylder hun.

- Det var virkelig hyggeligt at løbe med andre. Jeg troede ikke, at det kunne være hyggeligt at dyrke motion. Jeg har været med i tre uger og tabt 1,5 kilo, fortæller hun tydelig stolt over, at der også sker noget med vægten.

Det er nemlig sådan, at børnene bliver vejet hver lørdag for at se, om det går den rigtige vej.

- Det er hård træning, og vi taler om det med børnene, når de har lyst til at droppe træningen. Men vi snakker også om mobning og det at have gode relationer til andre og at have det godt med sig selv, fortæller Ida Hvitved.

Stifteren af Fit for Kids, Pelle Plesner, står efter løbet og skriver diplomer, mens de fine medaljer beundres, og der bliver lagt noget godt på grillen.

- Vi vil gerne støtte børn med overvægt i at få en sund livsstil. Det gør vi gennem at være omkring hele familien, så vi besøger familien og taler om både kost og motion, forklarer Pele Plesner.

Når han besøger danske hjem i dag, så er der ingen tvivl om, hvad der er den største trussel over for folkesundheden, og den er nem at slippe af med.

- Chips, slik, is og sodavand. Mad uden et egentligt ernæringsmæssigt indhold. Det er faktisk også det letteste for familierne at lave om på, for det er ikke fordi, de fleste familier laver dårlig og usund mad. Der bliver bare spist for meget, der ikke burde spises, siger han om danskernes madvaner.

Vil man med i Fit for Kids, så skal man sende en mail til info@fitforkids.dk

Derefter vil man blive inviteret til samtale. Det koster ikke noget at være med.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk