16. februar 2019
- Skaf 20.000! Sådan lød beskeden fra nogle ikke navngivne »bandefolk« til den 25-årige dømte i en narkosag. Den 25-årige mand blev - ifølge egen forklaring - opsøgt ved højlys dag her i Prøvestenscentret, hvor han var ude at købe ind med sin kone og lille søn.  Foto: Allan Nørregaard
- Skaf 20.000! Sådan lød beskeden fra nogle ikke navngivne »bandefolk« til den 25-årige dømte i en narkosag. Den 25-årige mand blev - ifølge egen forklaring - opsøgt ved højlys dag her i Prøvestenscentret, hvor han var ude at købe ind med sin kone og lille søn. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kokain-pusher afsløret af hemmelig aflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kokain-pusher afsløret af hemmelig aflytning
Helsingør - 08. september 2018 kl. 04:02
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 23-årig mand fra Helsingør nåede kun at være få måneder på fri fod efter en dom. Han er nu blevet idømt 1,5 års fængsel.

Det gik ikke efter planen for en 23-årig mand med bopæl i boligområdet Vapnagaard, da han i januar i år blev prøveløsladt fra en længere dom for handel med narkotika.

Den 23-årige mand, som er gift og har et barn, bekræftede ved en retssag ved Retten i Helsingør, at hans planer om en uddannelse og et arbejde mislykkedes ganske hurtigt.

Ved retssagen stod den 23-årige tiltalt for ad tre omgange i april og maj i år at have hentet 100, 100 og 99 gram kokain på en adresse på Rantzausgade på Nørrebro i København med videresalg for øje.

I retten kunne den 23-årige erkende sig delvist skyldig, da han erkendte en af handlerne, som han dog mente drejede sig om et mindre antal gram.

I retten endte den 23-årig med at få en dom på 1 år og seks måneders ubetinget fængsel, og dømt skyldig i alle tre forhold om håndtering af kokain med videresalg for øje. Imidlertid mente domsmandsretten ikke, at der var tilstrækkeligt bevis for, at der var tale om netop 100 gram kokain i de første to forhold. Derfor blev han dømt for ved de to lejligheder at have modtaget en ukendt mængde kokain til videresag med en betydelig fortjeneste. Derudover omfattede dommen også et enkelt forhold om besiddelse af 1,6 gram hash til eget forbrug. En del af straffens længde skyldes, at den 23-årige blev prøveløsladt 29. januar i år med en retsstraf på 267 dage.

Blev stukket af kilder i miljøet?

Det var allerede cirka halvanden måned senere, at Nordsjællands Politi modtog såkaldte »kildeoplysninger« fra ikke nærmere definerede kilder om, at den 23-årige havde startet sin pushervirksomhed op igen, og at der var tale om handel med kokain.

Det medførte, at politiet 23. marts fik en dommerkendelse, som tillod aflytning af den senere dømtes to forskellige telefonnumre. Aflytningen kombineret med diskret fysisk overvågning og fotografering gennem en periode førte 5. maj om eftermiddagen til, at den 23-årige mand blev pågrebet sammen med to andre mænd fra Nørrebro i en personbil på Helsingør-motorvejen ud for Hørsholm. De to andre mænd, hvoraf den ene er den 23-åriges bror, blev i første omgang varetægtsfængslet og sigtet i sagen. De er ikke længere sigtet i sagen, da politiet har givet en påtaleopgivelse.

I bilen fandt politiet 99,1 gram kokain, som var gemt under et af bilens sæder.

På kant med bandefolk
I retten forklarede den 23-årige, at han forud for anholdelsen og den senere varetægtsfængsling var under et pres.

Allerede før han modtog sin sidste dom var han kommet på kant med nogle »bandepersoner«. Og de var ikke i tvivl om at han skyldte penge.

Ifølge forklaringen i retten blev han opsøgt på åben gade i Prøvestenscentret i april af nogle bandefolk, mens han var ude at handle sammen med sin hustru og lille søn. Bandefolkene gav ham til den 1. til at skaffe 20.000 kroner.

Den første maj havde han langt fra skaffet de 20.000, og derfor blev gælden af bandefolkene sat op med yderligere 10.000 kroner - igen ifølge den 23-åriges forklaring.

Han begyndte derfor at inddrive gammel gæld fra før fængselsdommen, og besluttede, at »investere« i hård narkotika købt i København og sælge det videre.

Mange SMS'er
Øjensynlig blev en del af stofferne solgt til kunder ganske tæt på den 23-åriges bopæl. I alle tilfælde blev der fremlagt SMS-beskeder i retten mellem den dømte og en yngre kvinde fra Vapnagaard, som hvor et snefnug-symbol optræder samt ordet pose. Derudover var der også SMS'er til kvinden, som ifølge politiets udlægning handlede om en gæld for et tidligere køb af kokain.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk