26. august 2019
Onsdagsklubben er meget mere end undervisning, oplysning og kultur. For mange af medlemmerne er det også et socialt mødested, hvor både nye og gamle venskaber plejes. Her ses tre repræsentanter fra Onsdagsklubbens bestyrelse: Fra højre Kirsten Busch, Niels Karup og formand Svend Erik Veggerby. Foto: Merete Jensen
Onsdagsklubben er meget mere end undervisning, oplysning og kultur. For mange af medlemmerne er det også et socialt mødested, hvor både nye og gamle venskaber plejes. Her ses tre repræsentanter fra Onsdagsklubbens bestyrelse: Fra højre Kirsten Busch, Niels Karup og formand Svend Erik Veggerby. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En lille klub med et stort jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lille klub med et stort jubilæum
Sorø - 10. september 2018 kl. 11:07
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom der var store forventninger, da Onsdagsklubben blev stiftet på Axelhus den 29. august 1968, var det måske ikke alle, der troede, at den populære seniorklub ville »overleve« i 50 år. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Den partipolitiske uafhængige klub for pensionister og efterlønsmodtagere over 60 år i Sorø Kommune - Onsdagsklubben - arrangerer foredrag, sammenkomster, gymnastik, undervisning og et væld af andre aktiviteter, og med godt 300 medlemmer i alderen 60 - 95 år må Onsdagsklubben siges at være båret af sin egen succes.

- Vi har valgt at fejre Onsdagsklubbens 50-års jubilæum den 19. september fra klokken 14.00 - 16.00, hvor der bydes på kaffe og kage, tale ved borgmester Gert Jørgensen og musikalsk underholdning ved Mona Bang, Erik Nygaard samt pianist Christian Kruse, fortæller formand for Onsdagsklubben, Svend Erik Veggerby.

Han afslører desuden, at dagens arrangement er gratis, og at man tilmed får én lille én til kaffen.

Af hensyn til brandmyndighederne er der dog kun plads til 140 personer i lokalet på Kaarsbergcentret, så deltagelse sker efter »først-til-mølle-princippet« på selve dagen.

Gavmilde fonde
Men at Onsdagsklubben i dag er så velfungerende skyldes udelukkende en god portion frivillighed, medlemmernes egenbetaling og en stor gavmildhed fra forskellige fonde.

- For tre år siden fik vi i bestyrelsen at vide, at vi skulle spare én procent, men da vi kom til mødet i kommunen, viste det sig, at alle kommunale tilskud røg. Vi er derfor lykkelige for de fondsmidler som - på flere fronter - er årsagen til vores eksistens, forklarer Svend Erik Veggerby.

Selvom programmet fra år til år nogenlunde følger samme struktur, hvor læring, oplysning, kultur og det sociale står i højsædet, har bestyrelsen i Onsdagsklubben lyttet til medlemmernes ønsker, og det har blandt andet resulteret i en tre-dages bustur med Klingenberg til Nordjylland og Læsø.

- Interessen for denne tur har været utrolig stor, så vi er allerede nu ved at arrangere en bustur til næste år, siger formanden som håber, at medlemmerne fortsat vil bakke op om Onsdagsklubbens mange tiltag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk